Trabzon’da dolmuş konusu yine gündeme geldi! Zorluoğlu: “Benim de endişelerim var”

Trabzon’da dolmuş durakları konusu yine Büyükşehir belediyesi meclisi gündemine geldi!

Trabzon’da dolmuş konusu yine gündeme geldi! Zorluoğlu: “Benim de endişelerim var”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantının bugün gerçekleşen son gününde dolmuş esnafının duraklar konusundaki istekleri yeniden gündeme geldi.

Toplantıda MHP grubu adına söz alan Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız şunları söyledi;

“Trabzon’da yaptığınız tüm uygulamalarda, projelerde kurumsallaşma adı altında adımların hepsini destekliyoruz. Trabzon tarihine damga vuracak görünüşten uzak şehrin geleceğini kurtaracak altyapı çalışmaları, sokak sağlamlaştırması çalışmalarınız örnek verebilirim. Hatta şoförler ve cemiyetle ortaklaşa aldığınız katılımcı çoğulcu şehir trafiği düzenleme kararınızı hem kendim hem de parti grubumuz olarak destekliyoruz. Alınan kararların ve uygulamaların şoför esnafı dinlenerek ve görüşlerinin alınarak uygulanması doğru bir yol olmuştur. Maraş caddesinin trafiğe kapatılmasını da destekliyoruz. 1980 - 90 Yılları arasında dolmuşçuluk yapan bir kişiyim. MHP il başkanlığımıza gelen şikayet ve dilekler doğrultusunda Trafik anlamında alınan kararlar şoför esnafı dinlenerek alınmış olsa da uygulamada bazı aksamalar dile getirilmektedir. Küçük dokunuşlarla bu aksamaların giderilmesi için şoför esnafı ile bir araya gelinip aksaklıkların giderilmesi esnafımızın ve şehrimizin yararına olacaktır. Yaşanan mağduriyetlerinde önüne geçileceğini düşünüyoruz.

Dolmuşlar araçlarının taksitlerini ödeyemiyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Şoför esnafı mağdur. Trabzon’umuz tarihi bir değişime giderek Maraş Caddesini trafiğe kapatmış yaya trafiğini rahatlatmıştır. Ancak dolmuş esnafının yolcusunu sıkıntıya sokmuştur. Doğu hatlarının tanjant köprüsü altından kalkması, batı hatlarının postanenin önünden kalkması dolmuş esnafını ve yolcuları mağdur etmiştir. Vatandaşlarımız dolmuşa binebilmek için Meydan - Tanjant köprü arasında yürümek zorunda bırakılmıştır. Hasta, yaşlı, çocuklu ve elinde yükü olan vatandaşlarımız sıkıntı yaşamaktadır. Depolama alanı olarak da postanenin önünde ciddi bir yoğunluk olmaktadır.

Şoför esnafı ve yolcuların rahatlatılması için yeniden değerlendirilmesini talep etmekteyiz. Hususi araçların gün içeresinde meydana girmesi sonucu oluşan yoğunluk dikkate alınarak değerlendirilmeli. Batıdan gelen; Kuran kursu- Yeni mahalle- Aydınlık evler- Yeşiltepe Karşıyaka Beşirli dolmuşları postaneye kadar geliyor ve meydana geçemiyorlar. Postanenin önü kilitleniyor. Dolmuşlar trafik yoğunluğundan dolayı tur atamıyor.

Yolcular Meydana gidemediği için şikâyetçiler. Mevcut durumdan doğu ve batı hatları rahatsızlar.

Yolcularda doğal olarak otobüslere yöneliyorlar. Dolayısıyla dolmuş esnafının geliri düşüyor. Trabzon’da 1500 dolmuş sayısı 732 ye düştüğünde trafiğe kayıtlı araç sayısı 50.000 idi. Bugün dolmuş sayısı 732 den 689 a düştü. Buna bağlı olarak özel araç sayısı 250.000 i buldu. Meydan bölgesinin trafik yoğunluğunu dolmuşlar değil hususi araçlar sebep olmaktadır.

Tanjant yolu üzerindeki otoparkların dolmuş esnafına tahsis edilerek trafik rahatlatılmalıdır. Dilek ve temennilerimizin Ramazan ay münasebetiyle hoşgörü çerçevesinde değerlendirilip, şoför esnaflarımıza bayram müjdesi olarak verilmesini arz ve talep etmekteyiz.”

Söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bir defa Maraş caddesinin kapatılması başından beri savunduğum bir konu. Dolmuş konusu da esnafımızla istişare edilen bir konu. Vatandaş tarafında bize gelen bir şikayet yok. Yalnız dolmuş esnafımızın doğu bölgesinde duraklama yapmadan vatandaşı meydana getirerek devam etme isteği var. Bunların için bütün durakların kabul etmesi gerekiyor. Benim önerim Meydandaki alanımızı yoğunlaştırmadan ring şeklinde batı duraklarının da muvaffaktı var ise batı bölgesini de rahatlatırsa bu şekilde değerlendirilmesini talep ediyorum.” dedi.

Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu “Maraş caddesinin kapatılması meclis üyelerimizin tamamının kabulü ile yapılan bir iş. Biz meclis olarak bunun arkasında durmak zorundayız. Biz dolmuş esnafımıza vermiş olduğumuz artı olarak onlara tanıdığımız toleransı diğer meslek odaları ve vatandaşlarımıza yapabilseydik. Dolmuş esnafımızın dolmuş kapasitesi artırıldığında ek ücret almadık. Diğerlerinden aldık. Her gün bu esnafımızın mağduriyetinden bahsediyoruz. Tamamen meydanı domuş ringine çevirelim istiyorlar herhalde. Bu işe bir bakılacak dediniz. Dolmuş dönüşümüne 2-3 yıl sabır gösterdik. Dolmuş esnafımız da 2-3 ay beklemeli diyorum. Biz bu esnafımızı mağdur etmemek için elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Başkan Murat Zorluoğlu, “Bu konu pazartesi itibariyle her gün gündeme geldi. Bu şekilde konuların gelmesi sevindirici. Burada dolmuş esnafımızın talep ettiği konuları biliyoruz. Batıdaki dolmuşların köprü altındaki varlıklarını devam ettirmeleri. Biz bu talebi reddetmedik ama bir izleyelim dedik. Bayram öncesi sonrası bir izleyelim. Akşam saatlerinde bir yoğunluk olur bu Türkiye’nin her yerinde böyle.

Batı dolmuşlarının hem postane önü hem de köprü altından hareket etmesi bir yük getirir. Bunların hepsi bir hesap kitap getirir. Bunları hesaplamak lazım ve kararımızı geçirmek lazım. Bize biraz daha müsaade edeceksiniz.

Şikayet konusunda vatandaş tarafından bir şikayet gelmedi. Ayrıca vatandaşın yürümesini teşvik ediyoruz. Belki yürümek bile isteyeceksiniz. Dolmuşçu esnafımızın maddi anlamında olumsuz etkiliyor mu inceleyeceğiz. Benimde endişelerim var. Köprü altında yer problemi var, dolmuşçu esnafımızın disiplinsiz yolda duraklama gibi bir kötü alışkanlıkları var. Bu Trafik polisi ile düzeltilebilecek bir konu değil. Şehrin menfaatleri gözetilerek bir kararı alacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler