Trabzon’da dolmuş değişimi ile ilgili önemli açıklama- “O gün geldi, yarından itibaren…”

Ömer Hakan Usta’dan dolmuş modernizasyonu açıklaması.

Trabzon’da dolmuş değişimi ile ilgili önemli açıklama- “O gün geldi, yarından itibaren…”

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta Trabzon gündemine oturan dolmuş modernizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Usta “Yarından itibaren ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte durak durak toplantılar yaparak şoför esnafımızla birlikte bizlere en uygun gelirlerimizi en çok artıracak, ortak müştereklerde buluşabileceğimiz, yeni araç alındığında taksitlerini ödeyebileceğimiz şekilde duraklarımızı mağdur etmeyen bir sistemi müzakere ederek ortak anlayışla ve çoğunluğumuzun kabul edeceği şekilde oluşturmaya çabalayacağız” dedi.

Ömer Hakan Usta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Öncelikle sözlerime başlarken bilinmesini isterim ki benim ve yönetim kurulumun öncelikli ve asli görevi Trabzon’un en büyük STK’sı olan şoför esnafımızın her şart ve durumda haklarını savunmaktır.

Hedefimiz günümüz şartlarında gelir seviyesi 10 yıl önceki kazançlarda olup açlık sınırının bile altında kalan esnafımıza bu değişim ve dönüşüm sürecini esnafımız lehine çevirip yarınlarını garantiye almaktır. Duraklar arasında kavgaları ve rekabeti ortadan kaldıracağız. 

Uzun süredir Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, dolmuş ulaşım sistemi ve araç modernizasyonu ile ilgili her kesimden konu ile ilgili ilgisiz herkes konuştu hatta ve hatta biz konuşmadık diye buna bile bir anlam yüklendi. 

Bu süreçte şehrimize dışardan ne idüğü belirsiz bilgisiz insanlarda getirildi konuşturuldu. Bu konuda üniversitelerde hocalık yapan ve dönüşüm konusunda uzman iki profesörü Trabzon’a getirerek esnafımızın geleceği noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Yine aynı zamanda dönüşüm konusunda Büyükşehir Belediyesi ile esnaf arasında hukuki boyutta anlaşma yapan uzman avukatla da anlaşma yaparak esnafın zararına olabilecek en ufak ayrıntının dahi gözden kaçmaması için çalışma yaptık. Bu çabalar tamamen şoför esnafının geleceği ile ve geliri seviyesinin artırılması ile alakalıdır. 
Dertleri esnaf olmadığını o gün anladığımız arkadaşlar beni dinlemeyip hiçbir konuda bilgileri olmayan iki vatandaşı Trabzon’a getirip esnafımıza yalan yanlış bilgiler anlatmış daha sonra esnafımız oradan dağıldıktan sonra kapıları kapatıp müzik çalıp oynamışlar, bu acı gün tarihe kara talihsiz bir gün olarak kaydedilmiştir.

Ben ve yönetim kurulum bu göreve bir durağın oyları ile gelmedik. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı 21 duraktaki esnaf arkadaşlarımın desteği ve teveccühü ile odamızın yönetiminde görevlendirildik. Bu sebeple sorumluluklarımız bir kat daha artmıştır. Ben ve yönetim kurulum asla bir durağımızdaki esnafımızı diğer durağımızdaki esnafımızdan daha üstün veya daha aşağı görmedik. Hizmet anlayışımızda asla bir ayrım ve kayırma yapmadık amacımız ve gayemiz tekti. Tüm şoför esnafımızın kazançlarını arttırmak gelir seviyelerini yükseltmek mümkün olduğunca refah seviyelerini yükseltmekti.

Yaşanan bu süreçte derdi esnaf olmayan seçim sürecinde sandıkta kaybeden bazı arkadaşlarımız henüz ortaya bir taslak ve model konmamışken yalanlarla şahsımı esnafımız nezdinde karalama kampanyası başlattılar. 

Dilin kemiği yok. Bu arkadaşların da yalanlarında sınırları yok. Bunun gibi başka başka yalanlarla esnafımızın kafalarını karıştırmaya, kendilerine seçim malzemesi yapmaya çalışıyorlar.

Dün birlikte yola çıktığımız ve bu yolda desteklerini gördüğümüz bütün arkadaşlarımıza seçimden sonra teşekkür ettim. Lakin zamanla gördüm ki bazı arkadaşlar bu desteği kendi kişisel menfaatleri için yapmışlar. Şahsıma zaman içerisinde yapmış oldukları talepleri olmayınca birden kötü adam oldum. Şimdi sizlere soruyorum,  isim zikretmeyeceğim ama eğer benden isteğinizi yapsaydım iyi adam mı olacaktım?  

Ben bu göreve talip olduğumda ve başkan seçildikten sonrada söylediğim ilk cümle şu olmuştu: Ben şoför esnafının istemediği bir şey yapmam. Şoför esnafının zararına olacak bir oluşumda olmam. Bugün de değişen bir şey yok.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile dolmuş modernizasyonu ve dönüşümle ilgili belediyemizce çalışmalar başlandığında bizden de bazı bilgiler istenmiştir. Dönüşüm için süreç uzamıştır, farkındayız. Bizden kaynaklanmayan bu uzama süreci esnafımızda huzursuzluk yarattığının bilincindeyiz ama esnafımız için en iyisi olsun istediğimizden sabırla çalışmaların bitmesi bekledik. Önümüze gelecek tabloyu esnafımızla birlikte değerlendirme yapacağız. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan bazı kişiler kendi hesaplarını bu işe dahil etmekte şahsi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda derdi şoför esnafı olmayıp süreci seçim malzemesi yaparak konuyu amacından saptırmak için boş durmayıp öncelikle ve özellikle şahsımı yalanlarla itibarsızlaştırmaya çalışmak için kampanyaya dönüştürmeye çalışmışlardır. Biliyorum ki sağduyulu esnaf arkadaşlarım bunlara itibar etmiyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanımızın açıklamasında dönüşüm için 2 projeyi açıklaması ile yine haklılığımız ve esnafımıza doğru bilgilendirme yaptığımız ortaya çıkmış onlar da yalanları ile baş başa kalmışlardır. 

Son sözlerimi sizlerin aracılığı ile kıymetli şoför esnafı arkadaşlarıma söylemek istiyorum. Sevgili şoför esnafı arkadaşlarım, sizlere söylediğim gibi o gün geldi 15.02.2020 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu dönüşüm ve modernizasyon için çalışmalarını bitirdiklerini belediyemizce iki proje hazırlandığını söyledi. 

Yarından itibaren ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte durak durak toplantılar yaparak şoför esnafımızla birlikte bizlere en uygun gelirlerimizi en çok artıracak, ortak müştereklerde buluşabileceğimiz, yeni araç alındığında taksitlerini ödeyebileceğimiz şekilde duraklarımızı mağdur etmeyen bir sistemi müzakere ederek ortak anlayışla ve çoğunluğumuzun kabul edeceği şekilde oluşturmaya çabalayacağız. Her türlü çalışmalarımızda Trabzon dahi A’dan Z’ye tüm sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınarak ortak paydada buluşmanın gayreti içerisindeyiz, olmaya da devam edeceğiz.

İnanıyorum ki Trabzon şoför esnafı ve vatandaşlarımızın refahı kazanacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun da şehrin ve dolmuş esnafının da hayrına karar vereceğine inancımız tamdır. Bu süreçte vermiş olduğu gayretten ötürü kendilerine tüm şoför esnafı adına teşekkür ederim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber