Trabzon'da dolandırıcıların oyununu polis bozdu

Haber61 – Haber Servisi -  Telefon dolandırıcılığına Trabzon her gün farklı bir kurban veriyor. Bu seferki kurbanlar Yılmaz çiftleri oldu. Trabzon’un Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler mahallesinde yaşayan Eşref (75) ve Huriye Yılmaz (60) çifti az kalsın tele

Trabzon'da dolandırıcıların oyununu polis bozdu

Haber61 – Haber Servisi -  Telefon dolandırıcılığına Trabzon her gün farklı bir kurban veriyor. Bu seferki kurbanlar Yılmaz çiftleri oldu. Trabzon’un Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler mahallesinde yaşayan Eşref (75) ve Huriye Yılmaz (60) çifti az kalsın telefon dolandırıcılarına bir servet kaptırmak üzereyken Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro ekipleri tarafından son anda engellendi.

BİR SERVETİ DOLANDIRICILARA KAPTIRIYORDULAR

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; dolandırıcılar Huriye Yılmaz’ı arayarak, “ Eşiniz şuan da karakolda ve ifade veriyor. Terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Evde bulunan paralarınızı bize yatırın.”dedi. Uyanık dolandırıcıların bu çağrısı üzerine paniğe kapılan Huriye Yılmaz, evde bulunan 75 Bin Euro, 40 Bin TL ve 100 Cumhuriyet altınını alarak dolandırıcıların söylemiş olduğu adrese yatırmak için yola çıktı.

BENİ ARADILAR DEDİ POLİS İŞİ ÇÖZDÜ

Bu sırada uyanık dolandırıcılar ayni yöntem ile Eşref Yılmaz’ı da oyalıyordu. Telefonu meşgul olan eşini

arayan Huriye Yılmaz’a uyanıklar, “ Eşinin telefonu incelemede bu nedenle ona ulaşamazsın .”ifadelerini kullandılar. Eşref Yılmaz, durumdan şüphelenerek telefonu kapattı ve kendisini arayan kişilerin söylediklerini 155 polis imdat hattına aktardı. Polis ihbar hattında ki görevli memur Yılmaz çiftinin dolandırıldığını anlayarak tüm birimlere çağrı yaptı.

PTT’DE SON ANDA DURDURULDU

Yankesicilik ve Dolandırıcılık (YANDOL) bürosu ekipleri; 155 istasyonundan gelen ihbar üzerine Merkezde bulunan tüm bankalarda önlem aldı. Trabzon PTT’ye ait merkez postanede de önlem alan ekipler, yaşlı kadın telefon ile konuşarak içeri girdiğini tespit etti. Ekipler; Huriye Yılmaz’ı para yatırmaması yönünde uyararak engelledi. Kadın Çarşı Polis Merkezine getirildi. Dolandırıcıların elinden son anda kurtulan yaşlı kadın sevinç gözyaşlarına boğuldu.

POLİSLER OLMASA YANMIŞTIK

YANDOL Büro Amiri Kürşat Ural’a Yılmaz çifti dua ederek sarıldı. Huriye Yılmaz, “ Polislerimizden Allah Razı olsun. Kürşat oğlum olması idi 30 yıllık servetimiz yok olacaktı. Bizi aradılar ve ağlarına düşürdüler. Bana “eşin elinizde” söylediklerinde inanın çok korktum. Biz son anda kurtulduk diğer vatandaşlara sesleniyorum. Aman onlara inanmayın Kürşat oğlumu arayın.”dedi.

POLİSLERLE BANKAYA GİTTİLER

Huriye Yılmaz’ın 40 yıllık hayat arkadaşı Eşref Yılmaz, “ Uyanıklığın böylesi görülmedi. İnsanlar kendi emeklerini vermedikleri paraları çalmak istiyor. Neredeyse tüm emeğimiz gidiyordu. Polislerimizden Allah Razı olsun. Devletimizin başından böyle polislerimiz her zaman olsun.”ifadelerini kullandı. Yılmaz çifti, sonrasına YANDOL Büro Amiri Kürşat Ural ve polis ekiplerinin yardımı ile dolandırıcılara kaptırmak üzere oldukları parayı ve ziynet eşyalarını bankaya yatırdı.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber