Trabzon’da dereye dökülen hafriyat tepki çekti: Felaketlerden de ders almıyorlar

Trabzon’da dereye kamyonlarla dökülen hafriyat tepki topladı.

Trabzon’da dereye dökülen hafriyat tepki çekti: Felaketlerden de ders almıyorlar

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Kutlugün mahallesinde ortaya çıkan görüntüler çevredeki vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Edinilen bilgiye göre; Bir iş yerinin yanından geçen dereye hafriyat döküldüğü ve iş yerinin önündeki alanı genişletmek için böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi.

Kamyonların getirdiği hafriyatı dökme anları cep telefonu ile kayıt altına alınırken, Trabzon’un çevre illerinde yakın zamanda gerçekleşen sel felaketlerine de dikkat çekildi.

Hafriyatı dökenlerin dere yataklarına ev yapılmaması ve hafriyat dökülmemesi konusunda sürekli yapılan uygulamalara uymadıklarını belirten vatandaşlar “Burada yaşanacak sıkıntıların sorumluları kim olacak?” sorusunu sordular.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar “Daha birkaç gün önce çevre illerde sel felaketleri yaşandı. Dere yataklarına ev yapmayın, hafriyat dökmeyin diye uyarılar yapıldı. Tüm bunlara rağmen iş yerinin önünü genişletmek için dereye hafriyat dökülmesi akıl alır gibi değil. Gerekli yerlere şikâyetlerimizi yaptık” ifadelerini kullandılar.

AÇIKLAMA GELDİ "HAFRİYAT DEĞİL İSTİNAT DUVARI"

Vatandaşlar tarafından tepki çeken görüntüler hakkında yetkililerden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada dereye hafriyat dökülüğü yönünde iddiaların asınsız olduğu ve dökülen malzemenin yapılacak istinat duvarı için olduğu belirtildi. Yapılan işlemin de derenin alanını daraltmayacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber