Trabzon’da demiryolu projesinde son durum!

Trabzon Milletvekili Salih Cora Trabzon için önemli olan demiryolu konusunda açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da demiryolu projesinde son durum!

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Milletvekili salih Cora basın mensupları ile bir araya geldi. Cora düzenlediği toplantıda Erzincan – Trabzon demiryolu ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Cora “Demir yolu projesini ihale ettik ve tamamlandı. Erzincan - Trabzon demiryolu olarak. Erzincan bağlanacak olan diğer hatlarla beraber Güneydoğu’yu Karadeniz e bağlayacak önemli bir projedir. Karadeniz’e yeni bir vizyon katacak yeni bir ticari güzergah oluşturacak bir projedir. Deniz ticaretinin tekrar yaygınlaşması bir dönemde demiryolunun limanlara intikali gerekmektedir. Türkiye güvenilir bir tedarik ülkesidir. Avrupa’nın en önemli tedarikçisi konumundadır. Türkiye’de yapılan yatırımlar her zaman kendini dönüştürür. Cumhurbaşkanımız Trabzon’da söz verdi. Projesi yapmadan ihale yapmak mümkün değildir. Yaklaşık 30 milyarın üzerinde bir proje.

Güney çevre yolu. Türkiye’nin en fazla trafik yoğunluğu olan yerlerden birisi Akçaabat. Akçaabat geçiş yolu altında ihalesini gerçekleştireceğiz. Darıca’dan başlanacak Yıldızlı’daki tünele bağlanacak. Bu yıl içinde ihalesi gerçekleştirilecek. Bu yıl ihalesinin gerçekleşmesini temelinin atılmasını umut ediyoruz. Mega projeleri biz hiçbir zaman seçim döneminde yapılacak çalışmalar olarak ifade etmedik . Bu bize verilmiş bir ödevdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber