Trabzon’da çipli kimliklere yoğun talep

Trabzon'da 2 Bin 500 kişiye çipli kimlik verildi.

Trabzon’da çipli kimliklere yoğun talep

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında, 10 pilot il arasında seçilen Trabzon’da yeni çipli kimliklere yoğun ilgi var. 

Trabzon Otahisar İlçe Nufus Müdürlüğü’nce 17 Ekim 2016 tarihinde çipli kimliklerin verilmesine başlanırken, bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 kişiye yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verildi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize ve Artvin illerinde verilen çipli kimliklerin Türkiye genelinde 81 ile yılbaşından sonra verilmesine başlanacak.

Çipli kimlik kartı almak isteyenler 1 adet biyometrik fotoğraf, kendini tanıtacak belge (eski nüfus kağıdı, ehliyet, pasaport, evlenme belgesi) ile birlikte nüfus müdürlüklerine başvurarak 15 TL karşılığında alabilecek.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce vatandaşların eski kimliklerini en geç 3 yıl içinde değiştirilerek, yeni çipli kimlik karta geçmeleri istendi.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler