Trabzon'da çimento işçisi mağdur

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yıllardır tartışılan “Çimento Fabrikası” 2015’in son günü yani 31 Aralıkta kontak kapatıyor. 7 aydır da üretim bandı durmuş durumda. Fabrika yönetimi işçilerine tazminat vermeden göndermek istiyor. Bunun içinde değişik

Trabzon'da çimento işçisi mağdur

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yıllardır tartışılan “Çimento Fabrikası” 2015’in son günü yani 31 Aralıkta kontak kapatıyor. 7 aydır da üretim bandı durmuş durumda. Fabrika yönetimi işçilerine tazminat vermeden göndermek istiyor. Bunun içinde değişik bir yöntem uyguluyor. İşçilerine, “ Gidin Gümüşhane’ye oradaki fabrikada çalışın.”diyerek şark kurnazlığı yapıyor.  Hal böyle olunca çimento işçisi mağdur oluyor. Muhabirimiz ile görüşen işçiler isimlerinin yazılmasını istemiyor. Nedeni ise işveren tarafından tehdit edilmeleri.

Muhabirimiz Şükrü Üçüncü’ye, “ Bizlere psikolojik baskı uyguluyorlar. Gümüşhane’deki fabrikaya gelen gelsin diyorlar. Bizler buradan oraya nasıl gideceğiz burada ailelerimiz var. Bizi kendi rızamız ile çıkarmak istiyorlar. Eğer biz çıkarsak tazminattan kurtulacaklar. Bu böyle olmamalı. Kendilerine bizlere tazminatımızı verin gidelim dedik ama olumsuz cevap verdiler. Sendikamızda bizi ortada bıraktı telefonlarımıza çıkmıyor.”dedi. 130 işçi mağdur durumda.

Tük İş’e bağlı Türkiye Çimse İş, Genel Eğitim ve Teşkilatlanma Genel Sekreteri Cengiz Gözüküçük, Haber61’e açıklamada bulundu. Gözküçük, “ Özelleştirme dairesi burayı özelleştireceği dönemde 2015’de kalkacak şekilde özelleştirdi. Yani koşulu özelleştirme yaptı. Başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Valilik ve hükümetin bu fabrikayı kaldırması için bir baskı var. Ama protokol gereği burayı 2015’ın sonuna kadar yıkamadılar.”İfadelerini kullandı

Fabrikanın tam olarak yıkılmayacağını söyleyen Gözüküçük, “ Toz emisyon araştırması yapılacak ve bu farikada bir daralma meydana gelecek. Fırınlar ortadan kaldırılacak ve burası sadece paketleme fabrikası olarak kalacak. Bu durum böyle olunca bir işçi kısıtlanmasına gidilecek. Bu nedenle de işveren bir işçi çıkarma söz konusunu gündeme getire bilir. Bizde kendileri ile görüştük ve bizlere buradaki işçilere “7 tane diğer iş yerlerimizi göstereceğiz. Nereyi isterseler orada çalışacaklar.”söylediler. Bizlerde işçilere bu durumu aktarıyoruz.”şeklinde konuştu.

Burada çalışan işçilerin memleketlerinden ayrılmak istemediklerini ifade eden Gözüküçük, “ Evet, işçi kardeşlerim haklı buradan ayrılmak istemiyorlar. Kendi doğmuş oldukları toprakları bırakmak istemiyorlar. Bizlere bir başvuruları oldu. Çıkarılan işçiler belediyeye alınsın diye. Bunu bizim yapma imkanımız yok. İşçilerimizin bir her zaman yanındayız. Burası tam olarak kapanmayacak, sadece imalat duracak bazı arkadaşlarımız mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber