Trabzon'da CHP'den AK Parti'ye sert sözler!

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, basın toplantısı düzenledi. Güngör yaptığı açıklamada AK Parti iktidarını hedef alırken, AK Parti Trabzon teşkilatının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suçduyurusu yapacaklarını açıklamasına da tepki gösterdi. G

Trabzon'da CHP'den AK Parti'ye sert sözler!

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, basın toplantısı düzenledi. Güngör yaptığı açıklamada AK Parti iktidarını hedef alırken, AK Parti Trabzon teşkilatının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suçduyurusu yapacaklarını açıklamasına da tepki gösterdi. Güngör bu davranışla AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi'nin "Haddini aştığını" dile getirdi.

Trabzon'la ilgili bir çok sorunu ve daha önce verilen vaatleri de hatırlatan Güngör şu açıklamalarda bulundu;

Her gün içimiz yanıyor, her gün şehit  haberleri ile uyanıyoruz. 13 yıllık bir iktidarları döneminde  , çözüm süreci adı altında teröre sessiz kalıp, teröristlerin kentlerde yığınak yapmalarına, üs kurmalarına imkan veren, müdahil olmak isteyen kamu görevlilerine açıkça talimat verip engel olan zihniyet ile karşı karşıyayız.  Kentler yaşanılmaz hale getirilmiş, on binlerce insan yerinden yurdundan edilmiş, kış günü masum insanlar sokaklarda, istemedikleri şartlarda yaşamak veya göç etmek zorunda bırakılmıştır.Hükümetin uygulamakta olduğu politikaların devamı halinde, bugün Suriye’li insanların sokaklarımızdaki durumuna, yarın Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın dahil olacağını, bu durumunda yöremizde nasıl bir kaotik soruna yol açabileceğini düşünmek bile istemiyoruz. Hükümet öncelikle 13 yıllık iktidarındaki bu aymaz tutumunun hesabını vermelidir.Ülkeyi bitmiş bir terör ortamından bugünkü şartların oluşmasına nasıl getirdiğinin, hesabını vermelidir. Ne yazık ki hükümet hesap vermek yerine yeni  bir güvenlik konsepti ile terörü kontrol altına alacağını tasarlamakta, bu olumsuz gelişmelerin yaşandığı bir aşamada başkanlık tartışmasını öne alarak, adeta ülkeyi yeniden bir kaos ortamına sürüklemenin  hazırlığını yapmaktadır. Terör nedeniyle kaybettiğimiz bütün memleket evlatlarına Allah’tan rahmet diliyoruz.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan AKP İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarına önerim, birilerine yalakalık yapmayı bırakıp halkımızın karla kışla, soğukla, sefillikle olan savaşına katkı versinler. 

Buna göre :

1- Sayın Genel Başkanımızın parti kurultayında ve ardından da grup toplantısında anayasa maddelerini referans göstererek Cumhurbaşkanının tarafsızlığı ile ilgili sarf ettiği sözler AKP yöneticilerini rahatsız etmiş olacak ki, Genel Merkezlerinin emriyle böyle bir girişimde bulunmuşlardır. Sayın Genel Başkanımızın sarf ettiği sözler durup dururken söylenmemiştir. Siz bu söylenen sözlere değil, bu sözleri söyleten nedenlere bakınız ve sorgulayınız.

2-  Ancak, burada AKP İl Başkanının yaptığı açıklamadaki sözleri ile haddini  aştığı anlaşılmaktadır. Haddini aşan İl Başkanına haddini bildirmek de bizim görevimizdir. Açıklamalarındaki, "diktatör bozuntusu görmek istiyorsan kendi tarihine dönüp bak" orada diktatör bozuntusunun kim olduğunu görürsün sözleri ile kimi kastettiğini açıklamak zorundadır. Bu diktatör bozuntusu Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk mü? yoksa Cumhuriyetimizi tek partili dönemden, çok partili sisteme getiren, ülkede çok partili demokrasi yolunu açan İsmet İnönü mü? veya bir başkası mı? Acilen bu sorunun cevabını bekliyoruz? Önce sorumuzun yanıtını alalım, sonra da suç duyurusunun nasıl yapılacağını hep beraber göreceğiz. 

3- Ayrıca, eski akıl babaları Bülent Arınç'ın söyledikleri ve itirafları ile ilgili olarak bahsettiği, zamanın Başbakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve diğer hükümet yetkilileri ile kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarını da merakla bekliyoruz.

4- Ülkeyi kan gölüne dönüştüren, siyasi iktidarın çözüm süreci ile ilgili sonuçlarını hep birlikte acı içinde yaşamaktayız. Bu olayların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklar mıdır?

Olaylara Trabzon Penceresinden baktığımızda, yerel yöneticilerimiz ve Sayın Trabzon'lu  Bakanımıza;  (Samsun'a Ankara'dan girişte bilbortlarda gördüğüm ve içime kıskançlık ve hüzün veren bir iki örnekleme ile soru sormak istiyorum. O Bilbortlarda şunlar yazıyor. Karadenizde 6 Org. San Bölgesi olan tek il Samsun, Karadenizde Raylı sistem projesi gerçekleştirilerek ulaşım sağlanan tek il Samsun..) Bunlar bizleri bir kez daha düşündürmeli ve değerlendirme yapmamızı sağlamalıdır.

Bunların dışında Trabzon'la ilgili vaat edilen projelerden bir kısmını tekrar hatırlatmak istiyorum…

1-Demiryolu ve Hızlı Tren Projelerinin,2-Hava alanı 2. pist projesinin,3-2.Devlet Üniversitesi Projesinin,4- 600 Yataklı Şehir Hastanesi Projesinin,5-Boztepe Teleferik Projesinin,6-Sürmene Tersanesi 5000  kişiye iş vaadi projesinin,7-Güney Çevre Yolu Projesinin,8-Kentsel Dönüşüm Projelerinin (Zağanos, Tabakhane, Çömlekçi, Pelitli vs.)

Daha nice vaatlerin ne durumda olduğunu sürekli soracağız, takip edeceğiz.

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI

Yine basın ve kamuoyu gündeminde sürekli yer alan Yomra Kaşüstü Kavşağı ile ilgili düşüncelerimi de kısaca açıklamak istiyorum. Kaşüstü'nde yapımı planlanan köprülü geçiş son derece yanlış bir çözümdür. Burada kesinlikle, Moloz itfaiye Kavşağı ve Meydan'da Fatih ve Meydan Parklarını bölen ucube  tarzda bir üst geçit gibi bir  proje yapılarak aynı hatalara düşmemek gerekmektedir. Kaşüstü için önerimiz, TMMOB ve İnşaat Müh. Odasınca da yapılan proje çalışmaları sonucunda, ilgili uzman odaların da önerileri doğrultusunda, kesinlikle dal-çık tarzında bir alt geçit yapılması gerekmektedir. 

İlgili kurumlar Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, yapılmasını Planladıkları bu üst geçit projesinden çevre ve kent dokusuna daha fazla zarar verilmemesi için kesinlikle dönmeleri gerekmektedir.

İlimizin uzun yıllardır yaşamadığı ağır kış şartlarının yaşanmış olması karşısında yerel idarelerin yetersizlikleri nedeniyle kentimiz 2-3 gün işlemez hale gelmiştir. Bugün bile kırsal kesimde ulaşıma açılmamış olan yolların olduğu şikayetleri tarafımıza da gelmektedir.

Bu tespitler sadece bize ait değildir. AKP yöneticileri de taleplerine yanıt alamayınca sıkıntılarını basına yansıtmaktadırlar.

 İlimiz Köprübaşı İlçesi AKP İlçe Başkanı sosyal medya aracılığı yaptığı açıklamalar malumunuzdur. İlçe Başkanı, "Ne mutlu bize büyük şehir olduk. Bir hafta oldu yollarımız kapalı. 7 Haziran öncesi ve 1 Kasım seçim öncesi vatandaşa verdiğimiz sözler var. Bırakın onları, kar temizliği yapamıyoruz. Bu  kadar beceriksiz yöneticiler başımızda olduğu zaman açık söyleyeyim çok daha hizmet bekleriz. Milletvekillerini ararız cevap yok, şovmen Orhan Başkanı ararız cevap yok, daire Başkanı Hüseyin efendiyi ararız cevap yok yok yok. Halkımız her şeyi görüyor. Bir an önce Özel İdare zamanına dönmek lazım. Geç kalmadan, saygılar" diyor.

Günler öncesinden bilinmesine rağmen ortaya çıkan mevsimsel şartlar nedeniyle yaşanan elektrik, su kesintileri, kapanan yollar ile aksayan ulaşımın sorumlusu kimlerdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber