Trabzon’da cemaatle namaz konusunda yeni kararlar! Kısıtlamalar kaldırıldı

Trabzon Valiliği yeni namaz gelengelisi açıkladı.

Trabzon’da cemaatle namaz konusunda yeni kararlar! Kısıtlamalar kaldırıldı

Haber61 - Haber Servisi

Koronavirüs nedeniyle camilerde cemaale namaz kılınması konusunda kısıtlamalar getirilmişti. Trabzon Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla beraber Öğle, ilkindi ve Cuma namazlarında, cemaatle namaz kılınması konusundaki kısıtlamalar kaldırıldı.

İşte Trabzon Valiliği tarafından açıklanan İl Hıfzısıhha kararları:

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Vekili Nusret Şahin başkanlığında 01.07.2020 Çarşamba günü saat 10.00’da yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Covid-19 salgınının kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla; hastalığın ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve bilimsel Danışma Kurulu önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

Bu kapsamda; Diyanet İşleri Başkanlığınca 16 Mart 2020 tarihinden itibaren bütün cami ve mescitlerde cemaatle namaz ibadetine ara verilmesi kararlaştırılmış, sonrasında İçişleri Bakanlığının 22.05.2020 tarihli ve 8357 Sayılı Genelgesi ve 23.05.2020 Tarih (2020/49) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararımız ile bahse konu cemaatle namaz ibadetine ilişkin kısıtlamanın 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren öğle, ikindi ve cuma namazları için kaldırılmasına; 24.06.2020 tarihli ve 10079 sayılı İçişleri Bakanlığının Genelgesi ve 24.06.2020 tarihli (2020/69) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararımız ile 24.06.2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde beş vakit olarak cemaatle ibadet edilebilmesine karar verilmiştir.

Bununla birlikte, 23.05.2020 Tarih (2020/49) Sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararımız 6. maddesinde ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulması, abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinmesi hükmüne yer verilmişti.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığının 30/06/2020 tarihli ve 89780865-153-E.10492 Sayılı genelgesi doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muzca;

Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan görüşmeler ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda camilerimizdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin; AVM, lokanta vb. mekânlarda bulunan benzer yerler için Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyulmak kaydıyla 30.06.2020 tarihinden itibaren açılması kararlaştırılmıştır.

Kaymakamlıklarımızca konuyla ilgili olarak gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler