Trabzon'da büyük acı

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli sivil memur Mustafa Küçük'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a getirildi.

Trabzon'da büyük acı
Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli sivil memur Mustafa Küçük'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a getirildi.

50 yaşındaki Küçük'ün, Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçakla Trabzon Havalimanına getirilen naaşına eşi Bennur, oğlu Selim (25) ve kızı Burcu Selin (16) ile yakınları eşlik etti.

Küçük'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından uçaktan indirilerek Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına taşındı. Bennur Küçük ve çocukları, apronda bekleyen yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. 

Karşılama törenine Vali Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okşin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Bakanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Vali Öz ve protokol üyeleri, Küçük ailesine taziye dileklerini iletti.

Küçük'ün naaşı, daha sonra TRT Trabzon Bölge Müdürlüğünde uzman olarak görev yapan ağabeyi Gençağa Küçük'ün Üniversite Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Selim Küçük, boynundaki kırmızı kravatı çıkararak babasının tabutunun üzerine bıraktı ve tabutu öptü. Küçük, daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının bulunduğu kravat iğnesini kravatın üzerine iliştirdi.

Küçük'ün eşi Bennu ve kızı Burcu Selin Küçük de tabutu öperek gözyaşı döktü, Selim Küçük, annesini teselli etmeye çalıştı.

Tabutun başında gözyaşı döken Mustafa Küçük'ün ablası Nilgün Kahraman, kardeşinin 10 gündür çocuklarına hasret olduğunu belirterek, "Evine kavuşamadın Mustafam. O gün niye takım elbise giyindin? Damat olacağını mı anladın?" diyerek gözyaşı döktü.

Türk bayraklarının asıldığı evin önünde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi, taziye çadırının kurulduğu alanda Kızılay tarafından ikramda bulunuldu.

Küçük'ün cenazesinin, ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber