Trabzon’da bu kanser taramaları ücretsiz yapılıyor! İl müdüründen açıklama

Trabzon il Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan kanser taraması açıklaması geldi.

Trabzon’da bu kanser taramaları ücretsiz yapılıyor! İl müdüründen açıklama

Trabzon İl sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramalarının ücretsiz yapıldığını belirtti.

Taramaların yapıldığı merkezleri sıralayan Usta, geç olmadan vatandaşları bu merkezlerden yararlanmaya davet etti.

Usta "KETEM, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kalın bağırsak kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılıyor. Tarama sonrasında pozitif ya da şüpheli bulunan kişiler teşhis merkezlerimize yönlendirilmekte ve ileri tetkikler gerçekleştirilmektedir. Dedi.

Teşhis ve tedavi hizmetlerinin ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları tarafından yapıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Usta, tüm vatandaşları geç olmadan bu merkezlerden faydalanmaya beklediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber