Trabzon’da bir ilk; oyunculuk bölümü

Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarının Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümü eğitim öğretime başladı.

Trabzon’da bir ilk; oyunculuk bölümü

Trabzon Üniversitesi’nde, Devlet Konservatuvarının Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümü, ilk kez eğitim, öğretim için start alıyor.

Sahne sanatları için yetenek sınavlarına bakılacak aday öğrencilerin, okula başvuru tarihleri O8 Ağustos sabahı ile 11 Ağustos akşamı arasında ki, üç gün içerisinde gerçekleştirilecek.

Başvuru kayıtlarını Trabzon Üniversitesi'nin İnternet siştesi üzerinden yapabilecek olan aday öğrenciler için, başvuru şartları da belirlendi.

Özel yetenek sınavlarının; 22-25 Ağustos tarihleri arasında,  Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nin sahnesinde yapılacağı açıklanan Sahne Sanatları-Oyunculuk Bölümü için, adayların öncelikle 2022 TYT sınavından en az 150 puan almaları gerekiyor. Sınav içeriklerinde ise; aşama sınavında, aday öğrenci, tiyatro edebiyatının klasik ya da çağdaş oyunları arasından kendi seçtiği bir komedi ve bir dram tiradını oynayıp, seçtiği bir şiiri ezberden okuması gerekiyor. Bu aşamada başarılı olan öğrencilerden, bu sefer sınav komisyonunca verilen doğaçlama egzersizlerini yapması istenecek. Ayrıca tek ses, iki ses, ezgi ve ritim duyuşuna ilişkin sorulara yanıt vermesi istenecek. Kendisine verilecek fiziksel koordinasyon egzersizlerini yapmaya çalışacak. Sınav komisyonun bazı sorularını yanıtlamaya çalışıp, yetenek sınavını tamamlamış olacak.

Öte yandan; söz konusu aday öğrencilerin; detaylar için Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarının, internet sayfasında (konservatuvar.trabzon.edu.tr) bulunan ‘’Lisan Kayıt Kabul Esasları ve Giriş Sınavı Kriterlerini’’ incelemelerinin de, kendilerine yetenek sınavı öncesi, bir hayli fayda sağlayacağı da belirtildi. 

Trabzon’da bir ilk; oyunculuk bölümü

Trabzon’da bir ilk; oyunculuk bölümü

Trabzon’da bir ilk; oyunculuk bölümü

Trabzon’da bir ilk; oyunculuk bölümü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber