Trabzon’da beyin ölümü gerçekleşen kadın Türkiye'nin 4 köşesine umut oldu

Trabzon’da beyin ölümü gerçekleşen kadının organları çocukları tarafından bağışlandı.

Trabzon’da beyin ölümü gerçekleşen kadın Türkiye'nin 4 köşesine umut oldu

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da hizmet veren Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hasta 4 kişiye umut oldu.

Edinilen bilgiye göre aort yırtılması teşhisi ile hastaneye başvuran S.Ç. isimli kadın ameliyata alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan kadının beyin ölümü gerçekleşti. Çocukları tarafında organları bağışlanan kadın 4 kişiye umut oldu.

Bağışı yapan çocukları “Annemiz çok güçlü bir kadın, çok iyi bir insan ve çok iyi bir anneydi. Organlarını bağışlayarak da yeni hayatlara umut olacak kadar da harika bir insandı” ifadelerini kullandılar.

Bağışlanan organlar, Sağlık bakanlığının organizasyonu ile Antalya’dan hava ambulansı ile gelen 3 kişilik ekip tarafından alınarak Türkiye’nin 4 ayrı ilinde bulunan hastalara ulaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler