Trabzon'da bayrak krizi

Haber61.Net – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Boztepe Mahallesi sakinleri, bir süre önce Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığında  Türk bayrağının indirilmesini  protesto etmek amaçıyla boztepe'de bayrak astı. Ancak bir süre

Trabzon'da bayrak krizi

Haber61.Net – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Boztepe Mahallesi sakinleri, bir süre önce Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığında  Türk bayrağının indirilmesini  protesto etmek amaçıyla boztepe'de bayrak astı. Ancak bir süre sonra Trabzon Belediye ekipleri Bayrak kanununa muhalefet nedeni ile bayrağı indirmek istedi.

Bunun üzerine bölgede bulunan vatandaşlar, belediye ekiplerince bayrağın asıldığı yerden indirilmesine  karşı çıktı . Yaşanan tartışmanın ardından polis ekipleri olay yerine geldi.

Mahalle sakinlerinden 32 yaşındaki Özgür Karadeniz, belediye ekiplerinin bayrağı indirmesine karşı çıktı

Burada belediye ekipleri ile aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra Özgür Karadeniz, olay yerine gelen polis ekipleri şahsı göz altına alınarak savcılığa sevk edildi.

Savcılıkta hakkında kanuna muhalefeten işlem yapılan Karadeniz, Serbest bırakıldı.

Boztepe mahallesi sakinlerinin astığı bayrak  ve üzerinde bulunan afiş daha sonra yerinden söküldü.

Haber : Şükrü Üçüncü  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber