Trabzon’da asayiş olayları: Son bir haftada neler oldu?

Trabzon’da son bir haftada yapılan çalışmalarla ilgili detaylar haberimizde.

Trabzon’da asayiş olayları: Son bir haftada neler oldu?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 22-29 Ocak 2018 tarihleri arasında bir hafta boyunca İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarda 92 olayla ilgili 87 şüpheli şahıs yakalandı.

 
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında yapılan çalışmalarda 9 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 63 adet mermi, 12 adet kurusıkı tabanca, 65,71 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin, 1 adet uyuşturucu hap ve 2 adet kenevir tohumu, 134 litre kaçak içki, 4170 paket kaçak sigara, 1 adet av tüfeği ve 1 adet çalıntı araç ele geçirildi.
 
Ayrıca yabancı uyruklu 1 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi, işletmeye uygun olmayan 5 otel-apart hakkında yasal işlem, değişik suçlardan arama kaydı olan 57 şahıs, 5326 sayılı Kabahatler Kanunundan 48 şahsa işlem, dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu, kasten yaralama, resmi kurumdan hırsızlık, mala zarar verme ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma başta olmak üzere toplam 27 olayda 40 şüpheli şahıs yakalandı.
 
İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında yapılan çalışmalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör ve bu tabancalara ait 1 adet mermi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet delici kesici alet (kama ve balta), 201,5 litre kaçak içki, 60 litre dizel akaryakıt, 550 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
Ayrıca Yabancı uyruklu 13 şahsa Kaçakçılık Kanununa muhalefet (kaçak içki ve sigara) etmek suçundan işlem, 5326 sayılı Kabahatler Kanunundan 2 şahsa işlem, kasten yaralama, tehdit başta olmak üzere meydana gelen 65 olayda, 47 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılırken, değişik suçlardan (2 hırsızlık, silahla tehdit, silahlı yağma, cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve satın almak, kasten yaralama, hükümlü veya tutuklunun kaçması, hakaret, borçlunun ödeme şartını ihlal ve yoklama kaçağı) arama kaydı olan ve yakalanan 13 şahıstan 10’u tutuklandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber