Trabzon’da Asayiş - Jandarma bölgesinde neler oldu?

Trabzon’da son bir haftada jandarma bölgesinde neler oldu?

Trabzon’da Asayiş - Jandarma bölgesinde neler oldu?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında yapılan denetlemerele ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

Uyuşturucu Madde Bulundurmak

Trabzon İl J.K.lığı ekiplerince; 03.07.2019 günü, “Uyuşturucu Madde Bulundurma” konusunda alınan ihbarı değerlendirilmek üzere J.Krk.K.lığı ve İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden (4) şüpheli şahsın ev eklentilerinde yapılan aramada (1.241) gram esrar maddesi, (53) adet kök kenevir bitkisi, (4) gram afyon sakızı, (3) adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait (3) adet şarjör ve (97) adet fişek ve (2) adet ruhsatsız av tüfeği  ele geçirilmiştir.
 
Olayla ilgili olarak ele geçen suç unsuru malzemelere el konulmuş olup, Ortahisar Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile şüphelilerin ifadesinin alınmasına müteakiben serbest bırakılmıştır.  
                       
Yasadışı Kenevir Ekimi ve Uyuşturucu Madde Bulundurma

Trabzon İl J.K.lığı ekiplerince; 04 Temmuz 2019 günü yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde “Yasadışı Kenevir Ekimi ve Uyuşturucu madde bulundurma” suçunu işlediği değerlendirilen üç şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada (12) gram esrar maddesi ve (56) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
 
Olayla ilgili olarak ele geçen suç unsuru malzemelere el konulmuş olup, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile iki şüpheli şahıs ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış ve bir şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. 

Yasadışı Kenevir Ekimi

Trabzon İl J.K.lığı ekiplerince; 05 Temmuz 2019 günü yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde “Yasadışı Kenevir Ekimi” suçunu işlediği değerlendirilen bir şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada (167) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. 
Olayla ilgili olarak ele geçen suç unsuru malzemelere el konulmuş olup, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile bir şüpheli şahıs gözaltına alınmış ve bir şüpheli şahsın kimlik tespiti ile yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. 

Asayiş ve Trafik Denetimleri

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, trafik ve asayiş denetimleri kapsamında, (3) daimi ve (125) geçici olmak üzere toplam (128) noktada yapılan yol arama ve kontrol faaliyetlerinde; (4.226) şahıs ve (9.934) araç sorgulanmış ve (95) servis aracı kontrol edilmiştir. Yapılan kontroller sonucunda çeşitli suçlardan aranan (6) şahıs yakalanmış, (233) araca (77.314 TL) para cezası uygulanmış ve (38) araç trafikten men edilmiştir.                                   

Hırsızlık Olayların Önlenmesi

Trabzon İl J.K.lığı ekiplerince; 04 Temmuz 2019 günü yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle olası hayvan hırsızlıklarının önlenmesi maksadıyla görevli bulunan (2) Jandarma Önleyici Kolluk Devriyesi bahse konu olay mahalline yönlendirilmiş ve bölgede yapılan araştırmalar sonucu çalıntı olduğu değerlendirilen (6) adet büyükbaş hayvan ormanlık alanda tespit edilerek muhafaza altına alınmış olup, olayı gerçekleştirdiği değerlendirilen 30 yaşlarında (2) şahsın ormanlık alandan faydalanarak kaçtıkları tespit edilmiştir. Hayvanların kulak küpe numaralarından yapılan sorgulama sonucu sahibine teslim edilmiştir.                                                            

Hırsızlık Olayların Aydınlatılması

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 05 Temmuz 2019 tarihinde hırsızlık olaylarının önlenmesi kapsamında; 2013 yılında bundan yaklaşık (6) yıl önce meydana gelen (2) hırsızlık olayı ile ilgili, O.T. isimli şüpheli şahıs İlçe J.K.lığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yapılan araştırmalar neticesinde yakalanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler