Trabzon’da apartlarla alakalı çalışma sürüyor! Hangilerine izin verilecek?

Trabzon’da yapılan çalışma ile merdiven altı apartların önüne geçilecek.

Trabzon’da apartlarla alakalı çalışma sürüyor! Hangilerine izin verilecek?

Orathisar Belediyesi meclis ayı toplantıları devam ediyor. Haziran ayının son meclis toplantısında, apartlarla ile alakalı Ortahisar ilçesinde yapılan çalışmalar konusunda Başkan Ahmet metin Genç açıklama yaptı.

Turizm açısından apartların önemli olduğunu belirten Genç “Sektörün önünü açmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç’in açıklamaları şu şekilde;

Turizm konusunda önemli illerden biriyiz. Bu nedenle apartlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda belediyemize intikal eden 35 tane dosyamız var. 30 dosya üzerinde çalıştık ama bunların tamamı 400 adet. Bu ay da üzerlerinde birer birer çalışıp sonuca ulaşacağız. Hem istimlak hem de zabıta müdürlüğümüz gerekli çalışmaları sürdürüyorlar.

CHP Ortahisar Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’in “400 küsür müracat var dediniz. Ruhsata aykırı olanlar ne olacak?” sorusu üzerine ise başkan “Ahmet Metin Genç “Orada şöyle bir anlayışı ortaya koymamız lazım. Bu bizim şehrimizi doğrudan ilgilendiren bir sektörümüz. O Sektörün önünün kesilmemesi ama hukuka da uygun olması lazım. Bir yapı bütünüyle apart olarak kullanılıyorsa bu hakkı tanımamız lazım. Ayrıca inisiyatif kullanarak, altı başka bir ticaret hane ama üstü tamamiyle apart, ona da bu hakkı tanımamız lazım. Bunu sizin iradenizle gerçekleştirmek istiyoruz. Ama bir yapının 3’üncü katında apart yapacakmış! Ona izin yok.

Yani merdiven altı diye tabir edeceğimiz aparatlara izin yok onun haricinde bu sektörün önünü tıkamamalıyız.” İfadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber