Trabzon’da altın vurgunu

Gümüşleri altın suyuna batıran 3 kişi dolandırıcılık yaptığı gerekçesi ile gözaltına alındı.

Trabzon’da altın vurgunu
Haber : Şükrü Üçüncü
Trabzon’da sahte altınları gerçekleri ile takas ettikleri ileri sürülen 3 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri tarafından gözaltına alındı.
 
HEDEFTE KUYUMCULAR VAR
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Ortahisar ilçesi Kunduracılar Caddesinde H.N. isimli şahsa ait kuyumcu dükkanına giren biri kadın iki kişi, “Evleneceğiz de altınları bozmak istiyoruz.” diyerek çantalarından çıkardıkları  altını bozmak istedi. Kuyumcu şahısların bu isteklerini yerine getirirken iki kişi başka bir istekte daha bulunarak altınları düşük bir altın ile de değişe bileceklerini belirtti.


 
ALTINLARIN SAHTE OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE POLİSİ ARADI
 
Kuyumcu şahısların bu isteklerini yerine getirdi. Bir miktar para ve 3 adet bilezik alan şahıslar daha sonra H.N.’ye ait kuyumcu dükkanından ayrıldı. Bir süre sonra; Kuyumcu kendilerine verilen altınların sahte olduğunu fark edince durumu 155 Polis İmdat Hattına bildirdi. H.N.’ye ait kuyumcu dükkanına Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekipleri; gelerek inceleme başlattı.
 
34 PLAKALI KİRALIK ARAÇLA GEZİYORLAR
 
Güvenlik Kamera görüntülerinden yola çıkan polis ekipleri; kuyumcudan ayrılan 2 kişinin Kahramanmaraş Caddesinde 34 Plakalı bir araca bindiğini tespit etti. Arabanın İstanbul ilinde bir oto kiralama şirketine ait olduğu tespit edilince şirketle telefon aracılığı ile görüşüldü. Şirket araçta GPRS bulunduğunu söyleyerek aracın tam yerini polis ekiplerine verdi. Hırsızlık Büro ekipleri; Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesinde aracı buldu.
 
GÜMÜŞLERİ ALTINA ÇEVİRİYORLAR
 
Araç içerisinde bulunan 3 kişi gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Burada yapılan çalışmada D.G. isimli kadın ile Y.K. ve O.Ö.’nün üzerinde H.N’in iş yerinde elde edildiği ileri sürülen 11 Bin 680 TL ele geçirildi. Burada yapılan çalışmada şahısların gümüş bileklik ve kolyeleri altın suyuna batırarak dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü. Emniyette ki ifadelerinin ardından şüpheliler Adliyeye sevk edildi.
 


 
Adliyeye sevk edilirken kadın şüpheli D.G., “ Çek çek sanki vatan hainliği yaptık biz. Yarın gazetelerden okuruz.”diyerek tepki göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber