Trabzon’da Altın Kolye turnuvaları başladı

Özak'tan dikkat çeken mesaj; Trabzonspor’un kurtarıcıya ihtiyacı yok

Trabzon’da Altın Kolye turnuvaları başladı

Bizim Neslin Uşakları Derneği Altın Kolye Futbol Turnuvası düzenledi. Turnuvaya Faruk Nafiz Özak, Özkan Sümer, İhsan Derelioğlu,Cahit Erdem  gibi Trabzon'un bir çok tanınan ismi katıldı. Açılış töreninin ardından Trabzonspor'un efsane futbolcuları maç yaptı. Horon ekibi de gösteri sergiledi.

ÖZAK: TRABZONSPOR GENÇ FUTBOLCULARA SAHİP ÇIKMALI

Trabzonspor’un eski başkanı ve eski bakan Faruk Nafiz Özak, açılışta yaptığı konuşmada Trabzon’da genç futbolcuların yetişmediği, yetişenlerin de kaybedildiğini söyledi. Trabzonspor’un eski günlerini yad eden ve borçlanmasından yakınan Özak şöyle konuştu: “Altın Kolye Turnuvası 1 dönem yapıldı sonradan kesildi. Turnuva hayırlara vesile olsun. Biz biraz dertliyiz, Trabzonsporlu olunca dertli oluyorsunuz. Onun başarılar sizi mutlu ediyor ama başarısızlıkları uyku kaçırıyor. Maalesef akıl tutulması yaşıyor, varlık içinde yokluk çekiyoruz. Metrekaresine en fazla futbolcu düşen şehir Trabzon ama Trabzonsporumuz Trabzonlu oyunculardan yoksun sahaya çıkıyor. Trabzonspor geliri arttıkça borcu artan bir kulüp olmuş. Bunu en acı şekilde söylüyorum, Trabzonspor’dan en mutlu olanlar menajerler ve bankalar. Kolektif bir şuur yok, banane anlayışı var. 30’lu, 40’lı yaş gruplarından Trabzonspor ile yatıp kalkan insanlar yetiştiremedik. Trabzonspor’un kurtarıcıya ihtiyacı yok. Trabzonspor’un ona aşık, doğru yolda ilerleyen, tecrübesi arttıkça yanlış yapmayan ve yaptırmayan insanlara, bunu yazan bir medyaya ve bu şuura erişmiş bir genel kurula ihtiyacı var. İnanılmaz borçlanan bir kulübümüz var. Altyapıya gelen, altın kolyeye destek veren hocalarımız var. Altyapımız yeniden organize ediliyor. İnşallah buna göstermelik bakılmaz, Trabzonspor’umuzun yaptığı yanlışlar tekrarlanmaz. Milli takımlarda büyük başarıyı bizim hocalarımız gösteriyor. Çok iyi yöneticilerimiz olduğunu söylüyoruz ama bakıyoruz ki Trabzonspor bankalara teslim oluyor. Buraya gelen gençlerin idolü olması lazım. Eğer Zeki Yavru buradan giderken beddua edebiliyorsa,  Mustafa kardeşimiz buradan gidebiliyorsa, Yusuf Erdoğan pazarlık konusu olabiliyor ve biz 5 milyon Euro’ya dışardan oyuncu alıp 1 yıl sonra sıfır liraya dışarıya veriyorsak bunların bir hedefi olmalı. Medya doğruları yazsın. Doğruları konuşalım ve söyleyelim. Zamanında Mehmet Tan bizi duman ederdi, şimdi Mehmet Tan’lara ihtiyacımız var. Genel Kurul dikkatli olmalı. Buradaki 6 yaşındaki çocuğun hedefi Trabzonspor’da oynamak değilse burada suçu kendimizde aramalıyız.  

 
TRABZONSPOR ÜRETMEYE MAHKUMDUR
Trabzonspor altyapı sorumlusu İhsan Derelioğlu törenle yaptığı konuşmada, Altın kolye futbol turnuvalarının yeniden hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sporcu kenti olan Trabzon’da geçmiş günlere göre genç sporcu yetişmeye önem verilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Derelioğlu şu ifadelere yer verdi: “Altın kolye bizim çocukluğumuz, gençliğimiz, hayallerimiz umutlarımızdı. Biz altın kolyeyi bizi ondan sonraya hazırlayacak bir okul olarak gördük ancak Trabzon’da o altyapı bilincini maalesef kaybettik. Benim için altın kolye hem 40 yıl öncesinin güzel hatıraları ve bundan sonra Trabzon’da kaybedilen gençlik bilincinin yeniden yaşatılmasının işaret fişeğidir. Altın kolye turnuvası Trabzon’un temel taşlarını buraya toplayabiliyorsa demek ki biz bu bilinci medya iletişim araçlarıyla tüm Trabzon’a yayabiliriz. Doğasında futbol olan bu kent neden bundan faydalanamıyor? Bunu düşünüp bir çözüme varalım. Çözüm için herkesten destek bekliyor ve gereken desteği sunuyoruz. Burada bulunan futbolun temel taşları Trabzon futbolunun akil insanları ortak görüş olarak şunu görüyorlardır, Trabzonspor üretmeye mahkumdur. Bizim yapacağımız şey üretime geçmek için gereken mekanizmaları harekete geçirmektir.”
 
GENÇER GELECEĞİN TRABZONSPOR’U
Trabzon  ASKF Başkanı Cahit Erdem son konuşmayı yaparak, “Trabzon’da bizler de genç yaşımızda altın kolye turnuvasını izlerken büyük heyecan duyuyorduk çünkü o gençler geleceğin Trabzonspor’unu oluşturacaktı. Bu tür turnuvalar Trabzon’da spor ailesini daha da perçinleyecektir. Son söz olarak sayın baka Faruk Özak’ın sözlerine katıldığımı belirtmek istiyorum ve ekliyorum, Trabzonspor’u yaşamayanlar Trabzonspor’u yaşatamazlar.” diye tamamladı.
 
BÜYÜK KATILIM OLDU, MUTLUYUZ
 
BNU Başkanı Ergun Demirsoy  “Bizim tek amacımız var örf adet ve geleneklerimize sahip çıkmak. Bunlardan bir tanesi de altın kolye futbol turnuvası. Bunu Trabzon’da bilmeyen yoktu, 40 sene önce yapılan ve 7 yıl sene süren bir turnuvaydı. Bunu yeniden canlandıracağız. Buradaki amacımız sadece genç sporcuların kendini göstereceği bir arena olması değil, tüm köy ve mahallelerdeki sporcuların bir araya gelmesi. Bunları yaparken ne kadar katılım olacağını bilmiyorduk ama 26 takımla toplam 365 genç sporcu katıldı. Biz bu turnuvayı bir kerelik bir güzellik değil her sene birtakım yeniliklerle devam ettireceğiz. “ dedi.


Trabzon’da Altın Kolye turnuvaları başladı
Trabzon’da Altın Kolye turnuvaları başladı
Trabzon’da Altın Kolye turnuvaları başladı
Trabzon’da Altın Kolye turnuvaları başladı



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler