Trabzon’da akıl almaz dolandırıcılık! Tarife değişikliği yöntemiyle 156 bin lira

Trabzon’da bir kişi telefon hattı farklı bir tarifeye taşınarak 156 bin lira dolandırıldı.

Trabzon’da akıl almaz dolandırıcılık! Tarife değişikliği yöntemiyle 156 bin lira

Haber61 Haber Servisi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık vakası yaşandı. M.T. isimli vatandaşın hattı önce başka bir tarifeye taşındı sonra da 156 bin lira dolandırıldı. 

Olay M.T’nin 2 Aralık 2019 tarihinde Trabzon’un Ortahisar ilçesi 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ndeki evinde boya yaparken hattının birden kapanmasıyla başladı. Şebeke sorunu olduğunu düşünüp bir müddet bekleyen M.T, daha sonra GSM operatörü bayine gidince hattının farklı bir tarifeye taşındığını ve mevcut SİM kartının iptal olduğunu öğrendi. 

Hattının iptal edilmesini istediğinde ise kendisine müşteri hizmetlerinin aranmasının gerektiği bilgisi verilen M.T. “Tarifenin iptal edilmesini söylediğimde bana bu işlemi kendilerinin gerçekleştiremeyeceklerini, müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Bunun üzerine ben de hemen orada müşteri hizmetleri ile görüşerek hattımın iptal edilmesini defalarca söylememe rağmen, hattımı kapatmak yerine incelemeye aldıklarını, şuana kadar herhangi bir sıkıntının olmadığını söylediler. Böylelikle buradan ayrılarak günlük yaşantıma geri döndüm ama hattım açılmadı” ifadelerini kullandı. 

Müşteri hizmetlerinden çare bulamayan M.T.  2 gün sonra GSM operatörünün müdürlüğüne konu hakkında şikâyette bulundu. 

İstanbul’dan adına yeni SIM kart çıkartılmış

Trabzon’da yaşan M. T., tüm başvurularına rağmen bir çözüm bulamadı. Son olarak şikâyeti üzerine GSM operatöründen bir telefon aldı ve sorunu tekrar anlattı. Konu üzerine İstanbul Avcılar’da bayi olduğunu söyleyen bir yetkili tarafından arandı. M.T’nin kendilerine başvurduğunu ve yeni hat çıkardıklarını söyleyen kadının sözleri üzerine büyük şok yaşayan M.T, böyle bir işlemi yapmasının mümkün olmadığını, kendisinin Trabzon’da olduğunu anlatsa da çözüm bulamadı. Son olarak yedek SİM kart çıkarması hususunda aldığı tavsiyeye uydu ve hattına kavuştu.

Telefonu açınca şok yaşadı

Aldığı yedek SİM kartı telefonuna takan M.T. adeta şok yaşadı. İndirdiği banka uygulamalarından hesabını kontrol edince, hesapları ve kredi kartından çekilmiş miktarlarla beraber toplamda 156 bin TL dolandırıldığını gördü.  

M.T “ İstanbul Avcılar’da bulunan GSM operatörü bayinden bir bayan beni aradı ve M.T. olup olmadığımı sorduktan sonra bana İstanbul Avcılar’daki bayiye gittiğimi, oğlumun SIM kartını kaybettiğinden dolayı yeni SIM çıkarmam gerektiğine ait başvurduğumu söyledi. Ancak kendisine bunun mümkün olamayacağını. Trabzon'da yaşadığımı ve o tarihte de ikametimde olduğumu, İstanbul'a gelmediğim gibi böyle bir talepte de bulunmadığımı ileterek derhal hattımın açılmasını istedim. O da bana bunu kendisinin yapamayacağını en yakın Bayiye giderek, yedek SIM kart çıkarmamı söyledi. Bende bunun üzerine Vakfıkebir’deki bayide yedek SIM kartı takmak zorunda kaldım. SIM kartını taktıktan sonra telefon hattım tamamen benim nezdimde aktif hale geldi. Daha sonra hattımın bağlı olduğu Banka ve Kredi Kartları ile ilgili işlem yapılıp yapılmadığını öğrenmek için telefonuma GSM operatörünün internet uygulamasını indirerek geçmiş aramalara baktım. Bankaların arandığını ve işlem yapıldığını fark ettim.” Şeklinde konuştu. 

156 Bin TL dolandırıldı

Bu durum karşısında hemen bankayı arayan M.T. kötü haberin doğru olduğunu ve kendisinin 156 bin TL dolandırıldığını öğrendi.

Banka yetkilisi de kendisine; 2 Şubat 2019 tarihinde saat 15:06’da 30 bin 500 TL, saat 15:25’te 50 bin TL, saat 15:38’de 29 bin 500 TL, saat 15:54’te 28 bin TL, saat 16:46’da 7 bin 350 TL çekildiğini ayrıca kredi kartından saat 15:52’de 8 bin 500 TL, Saat 16:42’de 3 bin 400 TL çekildiğini söyleyince M.T. hem kendisini dolandıranlardan hem de GSM operatöründen şikayetçi oldu. 

M.T. “ Bilgim ve rızam dışında hat üzerinden SİM kartımı değiştirerek farklı bir tarifeye geçiş yapan gsm şirketi ile banka ve kredi kartım üzerinden işlem yapan şahıslardan şikâyetçi oldum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber