Trabzon’da 61 projenin ekıbeti nedir? Yapılamayan projelerin nedeni nedir?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Haber61TV’ye konuk oldu

Trabzon’da 61 projenin ekıbeti nedir? Yapılamayan projelerin nedeni nedir?

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu göreve gelirken vaadeddiği 61 proje konusunda açıklamalar yaptı.

61 projenin 55 tanesini Trabzon'un günlük yaşayışına kazandırdık diyen Gümrükçüoğlu, Kalanların tamamını yer tespiti temini olmadığı için yapamadık ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu “Bulak taşocağı arazisini Karayollarından satın almış bulunmaktayız. Orada Toptancılar hali ve bütün bölgeye hizmet edecek ve vatandaşların alışverişlerini yapabilecekleri ve belli meslek dalları içinde tahsis yapılacaktır.

Boztepe’ye teleferik vardı. Bütün onayları bitti. Yapılacakken Belediye meclisinde konunun görüşülmesi ve tekrar müracaat edilmesi ile Boztepe ile İskenderpaşa Cami yanına olan mesafenin 500 metre ve 4 dakikalık bir zaman olduğu ve bu nedenle projenin yapılmaması konusunda zaman için de ortak kanaat oluştu. O nedenle yapmadık.

Otogar içerisinde otobüslerin bakımının yapılacağı geniş bir alan gerekli olduğu için Akoluk bölgesinde geniş bir alan hazırladık. Bu bölgenin uzak olması ve müşteri talebinin azalmasından dolayı cep otogarı niteliğinde tekrar çalışılması gerekti. Kars, Artvin ve diğer yerlerden gelen otobüslerin bakım onarım çalışmalarının olmaması ancak kısa konaklamaları konusunda Sahil yolu kenarında bir cep otogarı şeklinde Pazarkapı'da çalışmıştır. Bunun da önümüzdeki aylarda projesi için çalışmalar başlayacaktır. Yer temini dolayısyla yapılmayan projeler bunlardır.

Demriyolu projesinin takibi yapılacağı vaadedilmiştir. Bunu bizim yapmamız zaten düşünülemez. Bir diğeri de Güney çevre yolu prpjesidir. Bunların takibinin yapılacağı söylenmiştir.

Akoluk'ta ilerleyen zamanda alınan yer mutlaka Otogar olarak gerçekleşecektır. Güney Çevre yolu yapılınca da bu bölgenin bir kavşak noktası olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

Canlı Yayını izlemek için tıklayın...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber