Trabzon’da 5 hastanenin müdürlük koltuğuna kim oturacak?

Bakanlığın kafası karıştı, Trabzon'dan referans yağmuru başladı.

Trabzon’da 5 hastanenin müdürlük koltuğuna kim oturacak?

Haber61/Haber Servisi / Levent Ustabaşı


Trabzon’da 5 hastanenin müdürlük koltuğu sözleşmeleri dolduğu için boşa çıktı. Bu koltukları doldurmak için referanslar başladı. Bakanlığın da kafası karıştı.


Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Trabzon’da sözleşmesi biten 5 hastanenin müdürlerini görevden aldı. Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü İlyas Alp, Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahi Hastanesi Müdürü Davut Gedikli, Maçka Devlet Hastanesi Müdürü Bahattin Çavdar, Vakfıkebir Hastanesi Müdürü Ali Garbetoğlu görevinden alınanlar arasında yer aldı. Öte yandan Kemik Hastanesi Müdürü Koray Demirci, görevinden alındıktan hemen sonra Fatih Devlet Hastanesi’ne atandı. Kemik Hastanesi’nin de müdür koltuğu boşaldı. Müdürlüğü boşaltılan hastanelerle ilgili Sağlık Bakanlığı henüz karar veremedi. Müdürlükten sözleşmesi bittiği için ayrılanlar konusunda da kararsız kalan ve Trabzon’dan gelen referanslarla da zorda kalan bakanlık, ne yapacağını bilemedi. Gözler yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çevrildi.

SENDİKADAN MÜDÜR ATAMALARINA JET İTİRAZ

Ayrıca Türk Sağlık Sen Trabzon İl Başkanı Mustafa Serdar, Trabzon’da ve Türkiye’de sendika olarak son yapılan hastanelerdeki idareci atamalarının ve değişimlerinin durdurulması için harekete geçtiklerini duyurdu. Yeni Sağlık Bakanınından bu talebi bulunduklarını söyleyen Bakan Serdar, “Şu ana kadar yapılan atamalar ve değişikler sınavsız yapılmıştır. Biz sözleşmesi bitse dahi böyle bir değişim tarzı atama istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının idareci olma hakkı vardır. Dolayısıyla müdür yardımcısı başhekim yardımcısı atamalarının 15 Ağustos’a kadar durdurulmuş olması da tüm atamaların birlikte yapılmasına imkan sağlayacaktır.Ama duyuru ve sınav yapılarak gerçekleşmesini istiyoruz” dedi. Serdar şunları kaydetti; “Bu şekilde yapılan atamalar liyakatlı olmamakla birlikte haksız ve hukuksuzdur. Yani kişilerin hangi vasıflarına bakılarak sözleşme imzalattırıldığı bilinmemektedir. Eşitlik istiyoruz, adalet istiyoruz hak ve hukuk istiyoruz.”




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber