Trabzon'da 4 hayat kadınında frengi çıktı

Haber61 – Haber  Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro ekipleri; hafta sonu Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesinde otellere baskın düzenledi.

Trabzon'da 4 hayat kadınında frengi çıktı

Haber61 – Haber  Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro ekipleri; hafta sonu Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesinde otellere baskın düzenledi. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; bu baskınlarda 16 yabancı uyruklu kadın ‘fuhuş’ yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınarak Ahlak Bürosuna getirildi. Kadınlara yapılan yasal işlemlerin ardından hastaneye sevk edildiler. 9 kadının ise; sağlık kontrolünde hastalıklı olduğu ortaya çıktı.

FRENGİ HASTASI 4 KADIN

Kadınlardan 4’nün Frengi (VDRL) 3’nün Hepatit C (HCV) 2’sinin ise Huzursuz Bacak Sendromu (HBS) olduğu tespit edildi. 16 kadın daha sonra yasal işlemleri yapıldıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğüne sınır dışı edilmek üzere sevk edildi. Kadınların Pasaportlarında yapılan kontrollerde ülkeye yasa dışı yollar ile girdikleri bilgisine ulaşıldı. Emniyet Müdürlüğünün ‘Fuhuşa geçit yok’ adını verdiği çalışmalar neticesinde 8 otele baskın düzenledi.

24 KİŞİYE CEZA VERİLDİ

Bu baskınlar neticesinde otellere 60 ile 90 gün arasında kapatılma cezası verildi. Haber61’in edindiği bir diğer bilgiye göre; ‘Fuhuş geçit yok’ adlı operasyon kapsamında Nisan ayı içerisinde 10 otele daha operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonlar kapsamında 35 bayana yasal işlem yapılırken 24 şüpheliye de ‘Fuhuşa aracılık etmek ve kadınları zorla fuhuşa itmek.’suçlarından yasal işlem yapıldı.

TAVANA SIKIŞTI

Son operasyonlarda Haber61’in kayıt ettiği görüntü de ise; hayat kadınlarının ahlak büro ekiplerinden kaçmak için otellerde gizli zulalar yaparak saklanmak istedikleri ortaya çıktı. Bir otelde tavan aralığını giren İlona W. İsimli kadın gizlenmiş olduğu yerden çıkamayınca tavana sıkıştı. Polis ekipleri uzun uğraşlar sonucu kadını sıkıştığı yerden kurtardı.

AYNA ARKASI ODA BACA İÇERİSİ ZULA

Haber Merkezimizin kayıt ettiği görüntülerde dikkat çeken ayrıntılarda ise;  Aynalı bölme oldu. Hayat kadınları polislerden kaçmak için aynalı oda yaparak burada saklandıkları öğrenildi. Bir otelde ise, kadınların otel bacasına saklandığı tespit edildi. Yaklaşık 17 gündür süren ‘Fuhuşa geçit yok’ operasyonlarının devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber