Trabzon'da 29 işyerine ceza!

Trabzon Ortahisar Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayında gıda üretimi yapan ve satan işletmelere denetimlerine aralıksız devam ediyor.Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 29 iş yerine umumi temizlik kurallarına uymadığı ve gerekli sağlık koşullarını taşım

Trabzon'da 29 işyerine ceza!

Trabzon Ortahisar Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayında gıda üretimi yapan ve satan işletmelere denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 29 iş yerine umumi temizlik kurallarına uymadığı ve gerekli sağlık koşullarını taşımadığı için cezai işlem uyguladı. Standartlara uygun olmayan 10 iş yerine eksiklerin giderilmesi için bir hafta süre tanındı.

Belediyenin Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Ramazan'da da görev alanlarına giren iş yeri ve işletmeleri denetlediklerini belirten Başkan Ahmet Metin Genç standartlara uymayanlara karşı herhangi bir müsamaha göstermediklerini söyledi.

Gıda üretimi yapan ya da satan tesis, fırın, kasap, lokanta ve manavlarda denetimlerin arttırıldığını kaydeden Başkan Genç, "Vatandaşlarımızın Ramazan ayında daha sağlık ve uygun fiyatlarda beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için sıklıkla denetimlerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını istiyoruz. Güvenli bir şekilde beslenme ihtiyaçlarını tesis edebilmeleri adına bütün personelimizle birlikte özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ortahisar Belediyesi olarak bizim öncelik verdiğimiz konu vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde beslenme ihtiyaçlarını yerine getirebilmelerini sağlamaktır. Aslında sadece Ramazan'da değil bütün yıl boyunca zabıta ekiplerimiz görev alanlarıyla ilgili rutin denetimlerini yapıyor. Ama Ramazan ayında da suistimallere fırsat vermemek için denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. Düşük gramajda ekmek ya da pide üreten, farklı fiyat uygulamaları yapan esnaf tespit edildiğinde idari para cezası ya da iş yeri kapatma cezası uyguluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Aydın denetimlerin 24 aralıksız sürdüğünü kaydederek vatandaşlardan iş yerlerinde gördükleri eksiklikleri ve standart dışı uygulamaları Zabıta Müdürlüğü'nün 411 16 61 numaralı telefonuna bildirmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber