Trabzon’da 25 yıllık su sorunu

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon'un kırsalında bulunan mahallelerin içme suyu sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor. TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmanın tamamlanmasıyla Ortahisar ilçesinin Akkaya Mahallesi

Trabzon’da 25 yıllık su sorunu

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon'un kırsalında bulunan mahallelerin içme suyu sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor.

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmanın tamamlanmasıyla Ortahisar ilçesinin Akkaya Mahallesi Düzmahalle (Mardir) mevki ile Doğançay Mahallesi Öksüzler mevkiinde bulunan 140 haneye sağlıklı ve yeterli içme suyu kavuşturulmuş olacak.

Karakaya Grup Suyu'ndan söz konusu bölgelere su vermek için hazırlanan proje kapsamında 5 bin 500 metre şebeke hattı döşendi. Proje kapsamında 50 tonluk su deposu ve sanat yapıları inşaatına devam ediliyor. Çalışmaların yaklaşık olarak 1 ay sonra tamamlanmasıyla 140 hanenin yaklaşık 25 yıldır yaşadığı içme suyu probleminin tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TİSKİ'nin Trabzon il genelinde çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiğini kaydederken, kırsal mahallelerde yaşanan su sorunlarını tamamen ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydetti. Bu kapsamda Trabzon'un her ilçesinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve kırsal mahallelere sağlıklı içme suyu kavuşturduklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Akkaya ve Doğançay mahallerimizin bu bölgelerinde uzun yıllardır su sıkıntısı yaşanıyor, bu sıkıntı özellikle yaz aylarında daha da artıyordu. Sorunu ortadan kaldırmak için hazırlanan proje kapsamında çalışmalara başlandı. 1 ay sonra çalışmalarımızın tamamlanmasıyla uzun yıllardır su problemi yaşayan 140 hanenin su sorunu ortadan kalkmış olacak. Trabzon'umuzun büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla kurulan ve il genelinde hizmetlerini sürdüren TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirmekte olduğu çalışmalarla bu dönem sonunda Trabzon'un altyapı ve içme suyu alanındaki sorunlarının büyük kısmını ortadan kaldırmış olacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber