Trabzon’da 18 ilçede ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturuldu! Bakın kaç çağrı geldi

Trabzon’da 18 ilçede “Vefa Sosyal Destek Grupları” hizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığı talimatı ile Trabzon’da hayata geçirilen ‘Vefa Destek Grupları’ hizmet vermeye başladı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Ortahisar Kaymakamlığı tarafından 20 grup halinde oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’nın çok önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizerek Trabzon genelinde 1073 çağrıya cevap verildiğini söyledi.

‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ ile ilgili bilgi veren Vali Ustaoğlu şunları söyledi;

18 İLÇEDE VEFA DESTEK GRUBU OLUŞTURULDU, 1073 ÇAĞRIYA CEVAP VERİLDİ

Dünya ve ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçiyor. Bizde ilimiz olarak bu süreçte vatandaşlarımız götüreceğimiz hizmetler noktasında bir sıkıntı yaşanmaması adına İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla tüm ilçelerimizde ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturduk. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza, evde ihtiyacı olan hizmetleri götürme adına oluşturduğumuz gruplarımız dün itibariyle faaliyete geçti. Arkadaşlarımız çok anlamlı bir hizmeti yerine getirtiyorlar. Ortahisar’da 20 grup oluşturduk. 112, 155 ve 156’ya düşen çağrılarda arkadaşlarımız notlarını alıyor, arkadaşlarımıza veriliyor ve bu arkadaşlarımız büyüklerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasını evlerine giderek sağlıyorlar. Dün akşam itibariyle 1073 çağrıya cevap verdik. Bu çağrılar sadece Vefa Sosyal Destek Grubu üzerinden de değil, onun dışında gerek jandarmamız, gerek emniyetimiz de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşlarımız bilinçlenmeye başladı. Ülkemizin geçirdiği bu zor süreçte yaşlılarımızın evde veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını gidermek için elimizde gelen gayreti gösteriyoruz.

 Trabzon’da 18 ilçede ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturuldu! Bakın kaç çağrı geldi

“YENİ YAZILIM DEVREYE GİRİYOR”

Şuan için 112, 155 ve 156 üzerinden gelen çağrılara cevap veriyoruz. Şuanda bakanlığımız bir yazılım gerçekleştiriyor. Yarın devreye girecek. Biz her kaymakamlıkta Vefa iletişim merkezleri oluşturduk. BU merkezlerde 24 saat esasına dayalı olarak personellerimiz görev alacak. 112, 155 ve 156’yı arayan vatandaşlarımızın çağrıları bu vefa iletişim merkezine düşecek yarından itibaren, bu merkezdeki arkadaşımız hemen notunu alacak, gruplara bildirecek, gruplar harekete geçerek evlerde bu ihtiyaçları karşılayacak. Yarın iletişim merkezi devreye girdiğinde daha seri bir şekilde sonuç almaya başlayacağız.

“ONLARIN SAĞLIĞINI KORUMA ADINA BUNU YAPIYORUZ”

Trabzon’da vatandaşların tedbirlere uyduğunu belirten Vali Ustaoğlu, “Benim gözlemin genel olarak vatandaşlarımız tedbirlere uyuyor. Bu konuda Trabzon’da çok sıkıntı çekmedik. Bununla ilgili hıfzıssıhha kararları çerçevesinde uyguladığımız cezalar da var. Ben Trabzon’da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın genel hatlarıyla buna uyduğunu gözlemliyorum. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız yanlış anlamasın. Onlar bizim büyüklerimiz, biz onları koruma adına bunları yapıyoruz. Farklı şeyler düşünmesinler. Onların sağlığını koruma adına bunları yaptığımızı söylemek istiyorum” dedi.

Trabzon’da 18 ilçede ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturuldu! Bakın kaç çağrı geldi

“TRABZON’DA TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE”

Trabzon’da vaka sayıları ile ilgili konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, “Sosyal medyadan bir sürü şeyler yapılmaya çalışılıyor. Sağlık Bakanlığımız her gün açıklamalarını belli bir saatte açılıyor. O konuyla alakalı bizim vereceğimiz her hangi bir bilgi yok. Trabzon’da bu konu ile alakalı tedbirler en üst seviyede. Dün akşam yeni bir genelge geldi. Toplu taşıma araçlarında kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya izin verildi. Markerlerle ilgili de karar var. Kullanılan alanlarının 10’da 1’i kadar müşteri alabilecekler. Onunla ilgili de kararlarımızı aldık. Belediye zabıta ekiplerimize, kolluk güçlerimize talimat vererek bunların denetimlerini de sıkı bir şekilde yapacağız. İnşallah yaşadığımız bu olağanüstü süreçten kurtulma adına alacağımız tedbirlere vatandaşlarımızda sıkı sıkıya uyarsa daha güzel günlerin bizi bekleyeceğini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Trabzon’da 18 ilçede ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturuldu! Bakın kaç çağrı geldi

“KÖYLERE GÖÇLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YOK”

Vali Ustaoğlu vatandaşların köylere göç ettiği yönündeki soru üzerine “Köylere gerçekleşen göçlerle ilgili konuşan Vali Ustaoğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın zaten dışarıya çıkması yasak. Avrupa’da birçok ülke bu kararı aldı. İki kişinin dışında vatandaşın bir araya gelmesini adeta yasaklayan düzenlemeler var. Bizim de bunlara uymamız lazım. Bazen 3-4 kişilik gruplar olduğunu görüyorum. Artık bunu herkes biliyor. Toplumumuzun bilinç düzeyi aslında gayet iyi. Maksimum düzeyde bu kurallara uyup evlerimizde kalırsak çok iyi olur. Kamu çalışanlarımız içinde evden ve uzaktan çalışma metodu gibi düzenlemeler var. Herkes buna uyarsa iyi sonuçlar alınır diye düşünüyoruz” dedi.

KTÜ’DE TESTLER YAPILMAYA BAŞLANDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde koronavirüs testlerinin yapılmaya başlandığını söyleyen Vali Ustaoğlu, “Dün itibariyle KTÜ’de testler yapılmaya başlandı. Yeni kitlerde geliyor. Onu Bakanlığımız açıklar. Ama en azından sonuçların burada da açıklanması süreci daha da hızlandırmış oldu bizim için, sonuca daha seri ulaşmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da 18 ilçede ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturuldu! Bakın kaç çağrı geldi

Trabzon’da 18 ilçede ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ oluşturuldu! Bakın kaç çağrı geldi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber