Trabzon’da 14 Bin kişi hakkında inceleme yapıldı

Trabzon’da yapılan denetim ve kontrollerde 14 bin kişi inceleme yapıldı.

Trabzon’da 14 Bin kişi hakkında inceleme yapıldı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da İl Emniyet Müdürlüğü 26 Ağustos ve 02 Eylül tarihleri arasında 14 bin kişi hakkında inceleme yaptı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimlerince; 26.08.2018-02.09.2018 tarihleri arasında toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla arttırılan denetim ve kontrollerde, çok sayıda araç, işyeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanları kontrol edilerek denetlenmiştir. Bu kapsamda yapılan uygulamalarda;

Emniyet Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 27 şahıs yakalanmış, Müdürlüğümüz tarafından şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Gözaltında alınan 2 şahsın ise dosya kapsamında Ankara ve Ağrı illerine sevki sağlanmıştır.

İlimizde genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise; Toplam (14.602) şüpheli şahsın incelenmesi yapılmış, 417 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 4 Adet ruhsatsız tabanca, Bu tabancalara ait 79 adet mermi, 7 Adet kurusıkı tabanca, 1 Adet av tüfeği, 3,13 Gr. Esrar, 2 Adet Hint Keneviri, 1 Adet Sahte 200 TL, 1 Adet Sahte 100 TL, 1 Adet Sahte 20 TL olmak üzere toplam 320 TL sahte para, 1 Adet Kovan, 1 Adet Delici Kesici Alet ele geçirilmiş,

Ayrıca; Yabancı uyruklu (7) şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınırdışı işlemi başlatılmış, Değişik suçlardan arama kaydı olan (73) şahıs yakalanmış, Kayıp olduğu bildirilen (3) şahıs bulunmuş, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (73) şahsa işlem yapılmış,  6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, Hırsızlık, Dolandırıcılık başta olmak üzere toplam (23) olay aydınlatılmış ve  (57) şüpheli şahıs yakalanmıştır. İlimiz merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 168 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlanmıştır.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise; Toplam (6.188) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 1.245 araç sürücüsüne toplam 341.146 TL cezai işlem uygulanmıştır. Yapılan denetimlerde 173 araç trafikten men edilmiştir. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 20 araç sürücüsüne, Ticari araç denetimlerinde ise 10 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 2.075 araç, Şehirlerarası Otobüs Şoförü ve Takoğraf denetiminde 138 araç, Motosiklet denetimlerinde 23 araç, Yolcu taşıyan araç denetiminde 406 araç, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 890 araç, Alkol denetimlerinde 900 araç kontrol edilmiştir. Alkollü olduğu tespit edilen 13 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Radarlı hız denetiminde ise 273 araca işlem yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler