Trabzon'da 1200 kişiye istihdam!

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü dün itibariyle 15. başvuru çağrı ilanına çıktı.    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon TKDK olarak 14. Başvuru Çağrı ilanında toplam 128 proje aldıklarını ve b

Trabzon'da 1200 kişiye istihdam!
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü dün itibariyle 15. başvuru çağrı ilanına çıktı. 
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon TKDK olarak 14. Başvuru Çağrı ilanında toplam 128 proje aldıklarını ve bu projeler tamamlandığında 96 milyon 431 bin TL tutarında yatırım yapılacağını, vatandaşa sağlanan 17 milyon 357 bin KDV desteğiyle, toplam 113 milyon 788 bin TL Trabzon’a yatırım kazandıracaklarını, yatırımların tamamlanmasıyla beraber vatandaşa hibe artı KDV ile 60 milyon 416 bin TL tutarında destek ve 1100-1200 arası kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.
 
sansal-aydogdu.jpgAydoğdu, “Kurumumuz 15. başvuru çağrı ilanında tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar tedbirinde, süt üreten tarımsal işletmeler ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbirinde yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştirilmesi projelerine, Türkiye genelinde 42 ilde toplamda 37,5 milyon avro destek verilecek olup, Trabzon’un bu destekten maksimum düzeyde faydalanmasını istiyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşayan Trabzonlulara ve Trabzon’a yatırım yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Gelin ilimizi beraber kalkındıralım” dedi.
 
15. Başvuru çağrı döneminde hibe desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların projelerinin, 19.10.2015 tarihi saat 09.00’dan itibaren, Trabzon TKDK İl Koordinatörlüğünce kabul edilmeye başlanacağı belirtilirken, başvuruların son teslim tarihinin 30.10.2015 saat 23.00’de son bulacağı öğrenildi.
 
Aydoğdu, “15. Başvuru Çağrı İlanında başvuracak adayların özellikle hızlı hareket etmeleri ve projeleri hazırlanırken her aşamada kurumla iletişim halinde olmaları gerekli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler