Trabzon'da 120 yıllık ağaca tedavi

Trabzon’un önemli mekânlarından biri olan Atapark’ta bulunan 1890 yılından kalma defne ağacı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından tedavi edildi.

Trabzon'da 120 yıllık ağaca tedavi

Trabzon’un önemli mekânlarından biri olan Atapark’ta bulunan 1890 yılından kalma defne ağacı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından tedavi edildi. Adeta yıllara meydan okuyan,  geçen seneler boyunca gerek kar yükü gerekse fırtınalarla önemli ölçüde kırılarak küçülen yaklaşık 120 yıllık ağaca yaşaması için gerekli müdahaleler yapılarak koruma altına alındı.  

Yapılan restorasyon çalışmasında gövdesindeki çürük doku kazınarak alınan ağaca hastalık ve zararlılara karşı gerekli dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri yapıldı. Ardından ağaç gövdesine yağmur suyunun girip çürümeyi devam ettirmemesi için özel malzemelerle kaplandı ve defne ağacı koruma altına alındı. Büyükşehir belediyesi ekiplerinin yaşlı defne ağacını kurtarmak için gösterdiği titiz restorasyon çalışması parkı kullanan vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber