Trabzon’da 12 bin 250 kişiye güvenlik incelemesi

Trabzon’da işe başvuran 12 bin 250 kişi hakkında güvenlik soruşturması başlatıldı.

Trabzon’da 12 bin 250 kişiye güvenlik incelemesi
Haber : Şükrü Üçüncü
Trabzon İŞ – KUR’a başvuran 12 bin 250 kişi hakkında İl Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre;  Trabzon İş – Kur Bölge Müdürlüğü 3 bin 500 kişinin işe alınacağı bilgisini duyurmasının ardından Trabzon’da 12 bin 250 kişi başvuruda bulundu. Trabzon’un İskenderpaşa Mahallesinde bulunan il binasına başvuran adaylar heyecanla sonuçları beklerken güvenlik soruşturmasından geçecekleri bilgisine ulaşıldı.
 
15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmalara istinaden işe başvuran kişilerinde güvenlik soruşturmasından geçecekleri bilgisine ulaşıldı. 12 bin 500 kişinin isimleri Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (KOM) gönderildi.
 
KOM’da yapılan incelemede adayların ‘BYLOCK’ ile ‘EAGLE’ kullanıcısı olup olmadığı ve FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılarının bulunum bulunmadığı incelenecek. Bu kapsamda  soruşturmanın Türkiye genelinde yürütüldüğü öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber