Trabzon’da 10.Uluslararası Sanat Günleri Başladı

Trabzon'da sanat günleri başladı.

Trabzon’da 10.Uluslararası Sanat Günleri Başladı

Trabzon Sanatevi tarafından 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Sanat Günleri başladı.

 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Sanat Günleri’ne Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra il protokolü, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon’un kültür, sanat alanında kendini ispatlayan bir il olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “10. Trabzon Sanat günlerimiz kapsamında yapılacak etkinliklerin hepsi birbirinden güzel. Sanat Günleri büyük bir özveri ve emekle yapılıyor. Sanatevi        Başkanı Adnan Taç ve ekibi, bu işe gönül veren, bu işi kendisine hayat tarzı edinen çok kıymetli sanatçılarımız. Etkinlikler dolayısıyla ortaya koydukları  emek için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuyla ilgili  taraf olan kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte  elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimizin sanat potansiyeline rağmen fiziki alanlarımız yeterli değil. Ancak daha iyi olması için gerekli planlar yapılıyor. İlimiz, dışarıdaki Trabzon sevdası olan  hemşerilerimiz ile birlikte kültüre, sanata ve hayata  dokunan her alanda kendini ispatlamıştır. Nev-i şahsına münhasır bir şehir olarak Trabzon’un her alanda daha iyi olacağına inanıyorum.

Ülkemiz yeni bir yönetim modeli ve konseptle dünya üzerindeki gelişmeleri dikkate alarak eğitimde, sanatta, kültürde  ve sporda kısacası hayatın her alanında en iyi olma gayretiyle geleceğe güvenle bakıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında sanatın önemini bilen bir millet olarak birçok alanda olduğu gibi sanat alanında da potansiyelimizi en iyi şekilde ortaya koyacağız. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”  şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler etkinlikler kapsamında Sanatevi’nde düzenlenen fotoğraf ve el sanatları sergisini gezdiler.

,

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber