Trabzon’da 10 gündür sönmeyen örtü yangını! Başkandan açıklama geldi

Trabzon’da örtü yangını 10 gündür söndürülemiyor.

Trabzon’da 10 gündür sönmeyen örtü yangını! Başkandan açıklama geldi

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 10 gündür süren örtü yangını vatandaşları tedirgin ediyor. İlçeye bağlı Sisdağı yaylasında meydana gelen yangın sonrası yükselen dumanlar kendini göstermeye devamn ediyor.

Konu ile alakalı Haber61’e konuşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız “Sisdağı yaylası Şalpazarı’mız için önemli bir bölge. Vatandaşlarımız da buraya hassasiyet gösteriyor. Yaklaşık 10 gün önce bir yangın gerçekleşti ve Orman Bölge Şefliği ekipleri tarafından müdahale edilip söndürüldü. Yangının çıktığı alan orman değil, makilik bir alan. Söndürülmesine rağmen dumanlar çıkmaya devam etti. TİSKi ve Şalpazarı Belediyesi araçlarını da bölgeye sevk ettik. Duman çıkan alanın etrafını çevirdik ki başka bir yere sıçramasın. Orası sarp kayalık bir alan ve başka bir alana sirayet etmesi düşük bir ihtimaldi ama yine de önlemlerimizi aldık. Şuanda her şey kontrol altında. Vatandaşlarımız merak etmesin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler