Trabzon’da 1 Mart’ta yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Riskli iller arasında gösterilen Trabzon’da 1 Mart’ta yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı merak ediliyor.

Trabzon’da 1 Mart’ta yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin en fazla etkilediği konuların başında eğitim geliyor. Aradan geçen 1 yıla yakın sürecin ardından eğitimde normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu adımlar kapsamında 15 Şubat itibariyle köy okullarında yüz yüze eğitim başladı. 

1 Martta başlayacak yüz yüze eğitim ile ilgili ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Mart'ta ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıflar ile 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin de yüz yüze eğitimlerine başlayacaklarını vurgulayarak, "Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin yüzde 40'ı, yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.” demişti.

Bakan Selçuk daha sonra yaptığı bir açıklamada "1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır." İfadelerine yer vermişti.

Bakan Ziya Selçuk en son açıklamasında ise "(Okulların açılması ya da sınav yapılması) Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzıssıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir." demişti.

TRABZON’DA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

1 Mart’a sayılı günler kala Sağlık Bakanlığı verilerine göre nüfus oranına göre yüksek yüksek riskli iller arasında gösterine Trabzon’da Yüz yüze eğitime başlanıp başlanmayacağı merak konusu oldu. 

Konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamada bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçme sürecinde izleyeceği yola Trabzon’da da uyulacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber