Trabzon’a yapılacak yeni terminal için çağrı: Dere yatağına yapmayın

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan yeni terminal çağrısı geldi.

Trabzon’a yapılacak yeni terminal için çağrı: Dere yatağına yapmayın

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi, Sinop Ayancık ve Karadeniz’in çeşitli yerlerinde meydana gelen sel felaketlerinde yaşanan acıları ve ağır yıkımları hatırlatarak Trabzon’da dere yatağına yapılacak terminal binası için kritik bir çağrıda bulundu. Terminal binası için seçilen yerin dere yatağı olduğunu ve son derece yanlış olduğunu hatırlatan Kaya, "Bu işler inatla olmaz. Akılla olur, bilimin yol göstericiliğinde olur. Terminal için seçilen yer son derece yanlıştır. Orası dere yatağıdır. Değirmendere’nin taşkın alanıdır. Bunu sadece biz söylemiyoruz, bu şehrin meslek odaları söylüyor, sivil toplum örgütleri söylüyor, bilim insanları söylüyor. 'Dere yataklarından uzak durun’ diyor. Ülke olarak günlerdir büyük acılar yaşıyoruz. Yaşananlardan ders alın ve iş işten geçmeden bu inattan vazgeçin” dedi.

TRABZON’U BEKLEYEN TEHLİKE

Son zamanlarda yaşanan sel felaketlerinin ardından gözler Trabzon’da dere yatağına yapılacak olan yeni otogara çevrildi. Yaşanan bu sel felaketlerinde 70’in üzerinde vatandaş hayatını kaybederken 47 kişi hala bulunamadı. Terminal binası dere yatağına yapılırsa, Trabzon’u da benzer felaketlerin bekliyor olacağından endişe duyduğunu ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

YAŞANANLARDAN DERS ALIN!

“Defaatle uyardık ve son kez uyarıyoruz. Terminali dere yatağına yapmayın. Şehrin bütün meslek odaları, bilim insanları seçilen yer yanlıştır diyor. Onları dinlemiyorsunuz, bizi dinlemiyorsunuz bari yaşananlardan ders alın. Ülkemizde ne zaman bir sel felaketi olsa, ‘dere yataklarında yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz’ diyorlar ve yine sözlerinde durmayarak dere yataklarına binalar dikiyorlar. Bu terminal projesini burada yapmak felakete davetiye çıkarmaktır. 100 milyonluk bir terminal binası yapıyorsunuz onu da dere yatağına yapıyorsunuz. Yetmedi mi selde yitip giden canlarımız? Yetmedi mi bu acılar? Yaşananlardan hiç mi ders almazsınız? Buradan son çağrıda bulunuyorum. Yaşananlardan ders alın ve dere yatağına otogar yapmaktan vazgeçin. Bizi kahreden ve ağır bedeller ödeten bu yanlıştan yol yakınken vazgeçin.”

DEĞİRMENDERE VADİSİ ÇOK BÜYÜK BİR VADİ

“Değirmendere Vadisi çok büyük bir vadi. Sümela Vadisinden, Zigana Dağı eteklerinden başlayan vadi tüm suları toplayarak geliyor. Onlarca küçük dere bu vadide birleşiyor. Bu vadi topladığı suları denize taşıyan çok büyük bir vadi. Değil metrekareye 400 kilogram, 100 kilogram yağmur yağsa, bu büyük vadide sele dönüşür, ev ve iş yerleri sular altında kalır. Bunları hiç düşünmüyor musunuz? Artık tek bir canımızı dahi sel sularında yitirmek istemiyoruz.”

YENİ TERMİNALE İHTİYAÇ VAR

“Trabzonun acil olarak yeni terminal binasına ihtiyacı var fakat yeri asla orası değil! Bu size son çağrımızdır. Gelin terminalin yerini yeniden değerlendirin ve dere yatağına terminal yapmaktan vazgeçin, yol yakınken bu yanlıştan dönün.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler