Trabzon’a su yetmiyor! 30 Mahalle susuz kaldı

Trabzon’da su yetersizliği nedeniyle kesintiler yaşanıyor.

Trabzon’a su yetmiyor! 30 Mahalle susuz kaldı

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da yaklaşık 30 mahallede debi yetersizliği nedeniyle su kesintisi yaşanıyor. Su kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle düşen debi miktarı su sıkıntısını beraberinde getiriyor. TİSKİ yetkilileri vatandaşları suyun kontrollü kullanımı ve özellikle bağ bahçe sulamalarında kullanmamaları yönünde uyarsa da henüz bu konuda bir çözüm bulunamadı.

Havaların sıcak ve yağışsız geçmesi de bu sorunların temel kaynağı olarak gösteriliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

Akçaabat’ın Akçaköy, Derecik, Doğanköy, Meydabkaya, Ortaalan, Akçaköy ve Tatlısu mahallelerine,

Beşikdüzü’nün Bayırköy, Beşikdağ, Nefsişarlı, Seyitahmet, Takazlı, Vardallı ve Zemberek mahallelerine,

Vakfıkebir’in Bahadırlı, Büyükliman, Cumhuriyet, Çamlık, Güneyköy, Hacıköy, Hürriyet, Kemaliye, Kirazlık ve Körez mahallelerine

Düzköy Çağyırbağı Orta mahalleye ve Ortahisar ilçesinde bulunan Ağıllı, Doğançay, Gündoğdu, Gürbulak, Yeşilhisar, ve Yeşilova mahallelerine depolardaki suyun yetersiz olması nedeniyle su verilemediği belirtildi.

Ayrıca Ortahisar ilçesi 1 Nolu Beşirli ve 2 Nolu Beşirli mahallelerine Müteahhit çalışması nedeniyle bugün 08:00 ile 12:30 arasında, Arsin ilçesinde bulunan Yeni Mahalleye şebeke hattı arızası nedeniyle saat 10:30 ile 15:00 arasında, Ortahisar ilçesi 2 Nolu Bostancı, Gülbaharhatun, Hızırbey, Kurtuluşve Yalı mahallelerine ise saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında şebeke arızası nedeniyle su verilmeyeceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber