Trabzon’a otoyol projesi! Güney Doğu’daki sınır kapısına bağlanacak

Trabzon için 2053 yılına kadar otoyol projesi planlanıyor.

Trabzon’a otoyol projesi! Güney Doğu’daki sınır kapısına bağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı programında, 2053 yılına kadar ulaşım ve altyapıda izlenecek yol ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Karaismailoğlu’nun açıkladığı plana göre, 2053 yılına kadar yapılacak karayolu ağı içinde, Trabzon ile Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan ve Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı arasında otoyolu projesi bulunuyor.

Bakan Karaismailoğlu konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer vermişti.

“2053’e geldiğimizde ise bölünmüş yol ağımızı 38 bin 60 kilometreye; otoyol ağımızı ise 8 bin 325 kilometreye yükselteceğiz. 2053 yılına kadar Aydın – Denizli Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu Hadımköy – Başakşehir Otoyolu, Kınalı – Tekirdağ Çanakkale Savaştepe Otoyolu, Çanakkale – Savaştepe otoyolu, Mersin – Erdemli – Silifke – Taşucu Otoyolu (Çeşmeli – Kızkalesi Kesimi) , Ankara – Kırıkkale – Delice Otoyolu, Antalya – Alanya Otoyolu, Sapanca – Afyonkarahisar Otoyolu, Samsun – Mersin Otoyolu, Trabzon – Habur Otoyolu, Afyon – Burdur Otoyolu, Alanya – Silifke Otoyolu, Delice – Samsun Otoyolu, Ankara – İzmir Otoyolu, Bozüyük – Afyonkarahisar Otoyolu, Çeşmeli – Erdemli – Silifke – Taşucu Otoyolu (Kızakalesi – Taşucu Kesimi), Denizli – Burdur – Antalya Otoyolu, Gerede- Merzifon – Bürgulak Otoyolu, Sivrihisar– Bursa Otoyolu, Şanlıurfa – Habur Otoyollarımız (Diyarbakır Bağlantı Yolu Dahil) tamamlanacak.”

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon’a otoyol projesi! Güney Doğu’daki sınır kapısına bağlanacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber