Trabzon'a golf sahası geliyor

Trabzon’un Yomra ilçesinde yapılacak olan dolgu alanında Doğu Karadeniz'de bir ilk olacak olan golf sahası yapılacak. Yomra Liman'ında yaklaşık 50 milyon TL’ye mal edilecek olan dolgu alanının onayı ilgili bakanlıktan çıkarken, 650 dönümlük dolgunun yapıl

Trabzon'a golf sahası geliyor

Trabzon’un Yomra ilçesinde yapılacak olan dolgu alanında Doğu Karadeniz'de bir ilk olacak olan golf sahası yapılacak.

Yomra Liman'ında yaklaşık 50 milyon TL’ye mal edilecek olan dolgu alanının onayı ilgili bakanlıktan çıkarken, 650 dönümlük dolgunun yapılacağı alanın 300 dönümü ise golf sahası için ayrılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçenin sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla ilgili sıkıntılarının olduğunu hatırlattı. Sağıroğlu “Alanlarımız yeterli değildi. Bununla ilgili senelerdir uğraşlar veriyoruz. Özellikle 2 yıldır yoğun bir uğraş içerisindeyiz. Çok şükür dün itibariyle 650 dönümlük dolgu alanımızın onayı ilgili bakanlığımızca onaylanmıştır. Bu alanda sosyal donatı alanlarının yanında halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkanlar yapılacaktır. Yaklaşık 300 dönümlük bir bölümünde de golf sahası inşa edeceğiz” dedi.

Son zamanlarda Trabzon’un turizmde en hareketli ilçelerinden biri konumunda olduklarını dile getiren Başkan Sağıroğlu, “İlçemizde sosyal alanların kısıtlı olduğu yönünde muhalefetten ve içimizdeki arkadaşlarımızdan zaman zaman serzenişler oluyordu. Bizimde çalışmalarımız burada eksik olan alanlarımızı yeşil sahalarımızı, parklarımızı inşallah burada inşa edeceğiz. Bu çalışmada bize destek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’ya, bütün milletvekillerimize ilçem adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yap-işlet-devret modeliyle yatırımlara başlayacaklarını kaydeden Başkan Sağıroğlu, “Yazılar yazılmıştır. Bugün itibariyle imar planlarının düzeltilmesiyle ilgili talepte bulunulmuştur. Bizde ekibimize talimat verdik. Önümüzdeki ay meclise yetişecek şekilde imar planlarımızı hazırlayarak ilgili kurumlardan da müsaadeleri alarak yap-işlet-devret modeli ile beraber bu yatırımlara başlayacağız. Devletimize de bir yük yüklemeyeceğiz. Dolgu sahası yatırımının maliyeti 50 milyon TL civarındadır. İnşallah bunu ilçemize kazandırmanın mutluluğunu, sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber