Trabzon'a engelli istasyonu şart

Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yaşama ve hayata aktif katılmasını için son yıllarda alt yapı ile ilgili büyük hamleler yapılmasına rağmen giderek ihtiyaçların çeşitliliği de gündeme geliyor. Özellikle akülü engelli aracı kullananların son

Trabzon'a engelli istasyonu şart
Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yaşama ve hayata aktif katılmasını için son yıllarda alt yapı ile ilgili büyük hamleler yapılmasına rağmen giderek ihtiyaçların çeşitliliği de gündeme geliyor.
 
Özellikle akülü engelli aracı kullananların son günlerde hem Ortahisar hem de büyükşehir belediyesinden bir talepleri var.
 
uaku-sarj-talebi.....jpg
 
Akülü araçlarının sarj edilebileceği istasyonlar
Bunların Avrupa da ve Türkiye’nin bir çok ilinde örneği olduğunu belirten engelli Trabzonlu vatandaşlar ilk etapta bunun için akaryakıt istasyonlarının devreye sokulabileceğini belirtirken şehrin merkezinde de şehir mobilyasına uygun istasyon merkezlerini oluşturulabileceği yönünde talepleri var.
 
Konu ile ilgili olarak Ortahisar Belediyesi engelli meclisi üyelerinden Hüseyin Şimşek, akülü araç kullanan engellilerin bu talebinin iki belediyeye de iletildiğini belirterek “Artık bu konuda icraat bekliyoruz” dedi.
 
Şimşek, çağdaş bir şehir mantığının akülü araç şarj istasyonlarından geçtiğini ifade ederek “ Bu konuda her platformda artık sesimizi çıkartacağız” şeklinde konuştu.
 
engellisarjistasyonu.png
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber