Trabzon'a 8 Milyar TL'lik yatırım

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kentte ulaşım, eğitim, sağlık ve turizm gibi 13 sektörde 8 milyar lira bedelli 714 projenin devam ettiğini söyledi.   Vali Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'da ulaşımla ilgili yatırımların yanı sıra organize sanayi bölgeleri,

Trabzon'a 8 Milyar TL'lik yatırım
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kentte ulaşım, eğitim, sağlık ve turizm gibi 13 sektörde 8 milyar lira bedelli 714 projenin devam ettiğini söyledi.
 
Vali Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'da ulaşımla ilgili yatırımların yanı sıra organize sanayi bölgeleri, turizm, sağlık, spor, eğitim gibi alanlarda önemli yatırımlar bulunduğunu belirtti.
 
Hükümet programında bulunan demir yolu, Güney Çevre Yolu, kongre ve bilim merkezi gibi yatırımların da bulunduğuna dikkati çeken Öz, yatırımların ilgili kurumların yöneticileri önderliğinde, yerel yönetimlerin ve sivil toplumun desteğiyle gerçekleştirileceğini vurguladı.
 
Öz, kentte ulaşım, eğitim, sağlık ve turizm gibi 13 sektörlerde 8 milyar lira bedelli 714 projenin sürdüğünü anlatarak, şöyle devam etti:
 
"Projelerin 2015 yılı ödeneği 1,2 milyar lira. Projeler için Aralık 2015 itibariyle yaklaşık 1 milyar lira harcama gerçekleştirildi. Ulaşımda 6 milyar lira bedelli 44 proje, eğitimde 550 milyon lira bedelli 52 proje, sporda 234 milyon lira bedelli 13 proje, sağlıkta 156 milyon lira bedelli 23 proje, turizmde 35 milyon lira bedelli 45 projemiz bulunuyor."
 
Vali Öz, diğer kamu yatırım sektörlerinde ise 1,1 milyar lira bedelli 537 proje üzerinde çalışmaların devam ettiğine dikkati çekerek, şehirde süren çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber