Trabzon'a 16 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta

Trabzon'a 16 müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Bakan Eroğlu’na Trabzon’a yapılan yatırımlar için teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, “2009’da vazifemize başladığımızda Sayın Bakanım Türkiye’deki ilk uygulamayı Trabzon için yaptı. ‘Bütün Türkiye’deki fidanlıklardan istediğin kadar fidan alabilirsin. Maliyeti ne olursa olsun’ dedi. Sizin verdiğiniz o fidanlar şimdi Beşirli bölgesinin tümünde bir orman gibi oldu. Bu teşrifinizde de ‘ne kadar daha lazımsa devam edelim’ dediğinizi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
 
SÖĞÜTLÜ-YILDIZLI-DERECİK-UÇARSU İÇME SUYU 
Konuşmasında Bakan Eroğlu’nun Trabzon’a her zaman ayrıcalık tanıdığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’a müjdelerle gelen Eroğlu’nun bu ziyaretlerinde de talepleri üzerine olumlu yanıt verdiğini ifade ederken, “Atasu Barajı önceki yıllarda başlayan bir yatırımdı ancak ödeneklerini hızlandırıp bu önemli yatırımı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduğunuzu, bu vesileyle şimdi de oranın ana isale hattı ve ana su depoları ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum… Şimdi de Karakaya grup suyunun Karakaya Barajı haline getirilmesinin müjdesiyle geldiğiniz bu dönemde, yine sizlere arz ettiğimiz Söğütlü-Yıldızlı-Derecik-Uçarsu bölgesindeki içme suyu ihtiyacına cevap vermek için 50 bin nüfusa hizmet edecek projenin çalışılmasını talimatlandırdınız. Bütün şehrimizde dere ıslahlarını, Sera Gölü’ne verdiğiniz büyük hizmet ve emeği, aynı şekilde devam eden Sümela bölgesindeki yatırımlarınızı; hayvan koruma adına, onları tekrar tabiatla buluşturmak adına Türkiye’deki en büyük hayvan barınağını yapmamızı hem finansal olarak desteklemenizi, hem de araziyi bize tahsis etmiş olmanızı şükranlarımızla hatırlıyoruz. Bu gelişinizde de yine Trabzon için bir ayrıcalık yaparak derelerin üzerine köprü yapılması için destek vereceğinizi ifade ettiniz. Trabzon halkı adına sizlere teşekkürlerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
 
16 MÜJDEYLE GELDİM, BAŞKANIM İSTEDİ TAMAM DEDİM 
Trabzon’a her seferinde müjdelerle geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu ise bu kez de Trabzon’a 16 müjde getirdiğini ifade ederken, Başkan Gümrükçüoğlu’nun talepleri üzerine Söğütlü bölgesinin içme suyu projesinin hayata geçirilmesi ve derelerin üzerilerine köprü yapılması içinde gerekli talimatları verdiğini kaydetti. 
 
TRABZON’A NE YAPSAK AZDIR 
“Trabzon o kadar güzel bir şehir ki ne yapılsa azdır. Bu şehre vefa borcu olan biri olarak ne gerekiyorsa yapmak gayretindeyiz” diyen Eroğlu, “Bu şehre yapılması gereken ne varsa yapacağız. Bunun sözünü vermeye geldik. Buraya en sık gelen bakanlardan birisiyim. Gelirken elimiz boş gelmiyoruz, heybemiz dolu geliyoruz. Daha önce yatırımlar dışında 46 müjde vermiştik. Şimdi de elimiz boş gelmedik, 16 müjdeyle geldik. Bu 16 müjdenin toplam bedeli 248 milyon TL. Bakanlık olarak buraya şimdiye kadar 1 milyar TL’lik yatırım yaptık. Hükümetimiz Trabzon’a toplamda 14 milyar TL’lik yatırım yaptı” diye konuştu. 
 
BÜTÜN DERELERİ ISLAH EDECEĞİZ 
Bakan Eroğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Trabzon’da şu ana kadar 71 dereyi ıslah ettik. Allah (c.c.) nasip ederse derelerin hepsini ıslah edeceğiz. Bu derelerin üzerine köprü yapmak bizim vazifemiz değil. Ancak burada Büyükşehir Belediyesi’nin yükü fazla. Sayın Başkanımız çok tecrübeli ve çalışkan biri. Gerçekten de Sayın Başkanımızın Sağlık Bakanlığındaki müsteşarlık tecrübesi olmasa bu yükün altından kalkmak çok zor. Ancak Sayın başkanımız hem tecrübesi, hem de çalışkanlığıyla Trabzon’u zirveye taşıyor. Bu vesileyle derelerin üzerilerine köprüleri de Trabzon’da biz yapacağız. 
 
KARAKAYA BARAJI’NI YAPACAĞIZ 
Sayın Başkanımım içme suyu ile ilgili verdiği müjdeleri tekrar etmek istemiyorum. Şimdi 135 km uzunluğunda isale hattı yapıyoruz, depolar yapacağız. İçme suyu arıtma tesisin temelini atmaya geleceğiz. Yukarı kotlardaki su sıkıntısını çözmek için Karakaya Barajı’nı yapacağız… Sayın Başkanım bugün bir talepte bulundu. 50 bin nüfuslu bir bölgenin içme suyu yatırımının yapılmasını istedi. Tamam. Hemen çalışmalar başlasın. Gerekli planlamalar yapılsın, o işin de altından kalkalım. 
 
ORMANLARA KESTANE DİKİP VATANDAŞA VERECEĞİZ 
Trabzon’u ben çok eskiden beri biliyorum. Burada hafif bir yağmurda sel baskını olurdu. Geçenlerde kuvvetli sağanak vardı. O seller olmadı. Neden? Bunda dere ıslahlarının çok önemli katkıları oldu. 71 dereyi ıslah ettik ama yeterli değil. Diğer dereleri, yan kolları da ıslah edeceğiz. Kırsal kalkınmayı teşvik için hayvan içme suyu göletleri yapalım dedik. Bunları da DSİ yapacak. Bunu da müjde olarak vereyim… Ormanla ilgili güzel bir çalışma yapıyoruz. Ormanları kırsal kalkınma da lokomotif olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bozuk orman alanlarını, ya da geçmişte tapusu iptal olan alanları ceviz, badem, kestane dikeceğiz, 3 yıl bakımı bize ait olarak vatandaşa vereceğiz. Kadostra isteyen yerlerden kadostra geçireceğiz. 
 
VADİLERİ İHYA EDECEĞİZ 
Burada büyük bir açılım düşünüyoruz. Bütün yatırımcı genel müdürlerimizle buraya geldik. Burası için bir doğa turizmi master planı hazırladık. İnşallah Sera Gölü gibi Solaklı Vadisi gibi vadileri doğa turizminin gelişmesi maksadıyla ihya edeceğiz. Araklı Pazarcık’ta doğa harikası bir bölgenin tabiat parkı ilan edilmesi içinde gerekli talimatı verdik.” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber