Trabzon Yeşilay çocukları bilinçlendiriyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi, ‘Yeşilay Haftası’ dolayısıyla Düzköy ve Akçaabat İlçelerinin yüksek mahallelerindeki okulları ziyaret ederek, öğrencilere bağımlılıkla mücadeleyi anlattı.

Trabzon Yeşilay çocukları bilinçlendiriyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi, ‘Yeşilay Haftası’ dolayısıyla okulları ziyaret etti. Şube Başkanı Köksal Boz, formatör öğretmenler ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Düzköy İlçesinin Çayırbağı Mahallesi Çamlıca İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Boz, ardından Akçaabat İlçesinin yüksek mahallerinden olan Ağaçlı Ortaokulunu da ziyaret ederek, öğrencilere Yeşilay Haftası’nı ve bağımlılığın önemini anlattı. Boz, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele etmek için 5 Mart 1920’de ‘Hilal-i Ahdar’ adıyla kurulduğunu belirterek, Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlandığını söyledi. Boz, Yeşilay’ın 98 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğini belirterek, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla bir asırdır mücadele ediyoruz. Yeşilay, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Padişahın izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır. "Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “kamuya yararlı dernek statüsü” verilmiştir. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur” dedi.


 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, sağlıklı gelecek için sağlıklı nesiller yetişmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Sağlık bizimde hassasiyet gösterdiğimiz bir konu. Toplumun genel sağlığı açısından bu etkinliklerin her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı. Boz, okul ziyaretlerinin ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından gönderilen çeşitli hediyeleri öğrencilere takdim etti. Öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını isteyen Boz, başta teknoloji bağımlılığı olmak üzere tüm bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmasını nasihat etti. Öğrenciler de Boz’a tüm bağımlı maddelerden uzak duracaklarına dair söz vererek, ömürleri boyunca sağlıklı yaşamak için dikkat edeceklerini söylediler. Formatör öğretmenler tarafından da öğrencilere, teknoloji, tütün ve alkol bağımlılığı konusunda seminer verildi.







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber