Trabzon yarı maratonunu kazananlar ödüllerini aldı

40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ödülleri sahiplerini buldu.

Trabzon yarı maratonunu kazananlar ödüllerini aldı

40. ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nun ödül töreni gerçekleştirildi. Törende dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Maratonun 40.’sını düzenlemek bize nasip oldu. Geçtiğimiz yıl seçim kampanyası dönemine denk geldiği için nasıl bir atmosfer oluştuğunu çok hissedememiştim. Ancak bu yıl Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu’nu tüm boyutlarıyla ve titizlikle hazırladık. Bugün de hakikaten sorunsuz bir şekilde gayet büyük bir katılımla ve coşkuyla maratonu tamamlamış olduk. Ben bu önemli spor organizasyonunda yer alan değerli sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bu sene hakikaten kurtuluş haftası münasebetiyle çok kaliteli, çok kapsamlı bir program hazırladık. 15 Şubat tarihinden itibaren de bu program uygulamaya konuldu. Çeşitli sanatsal, kültürel etkinlikler vardı programın içerisinde. 16 değişik branşta spor müsabakaları vardı, konserler, eğlenceler vardı. Ve tabi bu programın zirvesi bugün tamamlanan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu vardı” dedi. 

VAN’IN ACISINI PAYLAŞIYORUZ
Van’da meydana gelen deprem nedeniyle 23 Şubat Pazar (Bugün) günü düzenlenecek olan eğlence programlarını iptal ettiklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Van’dan üzücü bir haber aldık. Ben de geçtiğimiz yıla kadar Van’da Vali olarak görev yapıyordum. Maalesef İran’daki depremin Başkale’de yıkıcı etkileri olmuş. Ve orada en son yapılan açıklamaya göre 9 vatandaşımız hayatını kaybettiği, 18 vatandaşımızın da yaralı olduğu bilgisi var. O bakımdan biz bugün öğleden sonra 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda yapmayı planladığımız eğlenceyi üzücü ölümlerimiz nedeniyle kaldırdık. Trabzon’dan tüm vefat eden vatandaşlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mevla’m yaralılara acil şifalar nasip eylesin” ifadelerini kullandı. 

41. YILA NAZAR BONCUĞU KOŞUSU OLACAK 
Gelecek yıl nazar boncuğu koşusu düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Zorluoğlu, “Bugün başarı gösteren kıymetli yerli ve yabancı sporcularımızı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yürekten kutluyorum. Ve hak ettikleri ödülleri kendilerine burada takdim ediyoruz. Bu maraton bizim için, Trabzon için, Trabzon’un tanıtımı için hayati öneme haiz. O bakımdan önümüzdeki yıllarda da biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Valiliğimiz ve diğer kuruluşlarımızla birlikte çok daha güzel organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Seneye 41.’sini inşallah gerçekleştireceğiz. Nazar boncuğu koşusu olacak. Onun için ben efsane sporcularımızı, maratoncularımızı, atletlerimizi şimdiden davet ediyorum. İnşallah seneye yine birlikte olacağız ve 41’inci yarı maratonu daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından 40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber