Trabzon yabancılara konut satışında lider

Trabzon normal konut satışında düşüş yaşarken yabancılara en çok konut satılan iller arasında oransal olarak satışın en fazla arttığı il oldu. Doğu Karadeniz’de konut satışlarının yüzde 6,4 oranında düştüğü belirtildi.    TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün

Trabzon yabancılara konut satışında lider

Trabzon normal konut satışında düşüş yaşarken yabancılara en çok konut satılan iller arasında oransal olarak satışın en fazla arttığı il oldu.

Doğu Karadeniz’de konut satışlarının yüzde 6,4 oranında düştüğü belirtildi. 
 
TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre, 2016 yılı Nisan ayında Türkiye’de satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 oranında azalarak 106 bin 348 olurken, aynı dönemde Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 6,4 oranında azalarak 2 bin 561 oldu.
 
2016 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, Giresun, Rize ve Gümüşhane’de konut satışları artarken, Trabzon, Ordu ve Artvin’de düştü. Bu dönemde konut satışı, Giresun’da yüzde 1,4 oranında artarak 436’ya, Rize’de yüzde 4,9 oranında artarak 299’a, Gümüşhane’de yüzde 80,0 oranında artarak 108’e yükselirken Trabzon’da yüzde 14,3 oranında azalarak 875’e, Ordu’da yüzde 10,2 oranında azalarak 720’ye ve Artvin’de yüzde 11,5 oranında azalarak 123’e düştü.
 
2016 yılı Nisan ayında Trabzon Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan 5. il oldu. 2015 yılı Nisan ayında Trabzon’da yabancılara toplam 40 konut satılırken, bu yılın aynı ayında konut satışı yüzde 67,5 artarak 67’ye çıktı. Trabzon, yabancılara en fazla konut satılan ilk 10 il içerisinde oransal olarak en fazla artış gösteren il oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber