Trabzon ve Bayburt birbirine bağlanacak!

Hafta sonunu fırsat bilip, günü birlik Bayburt iline giden Trabzon Valisi A.Celil Öz Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'ını ziyaret edip kendisiyle bir süre görüştü. Aslen Trabzon’lu olan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek

Trabzon ve Bayburt birbirine bağlanacak!

Hafta sonunu fırsat bilip, günü birlik Bayburt iline giden Trabzon Valisi A.Celil Öz Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'ını ziyaret edip kendisiyle bir süre görüştü.

Aslen Trabzon’lu olan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek "Memleketimin valisi meslektaşımı ağırlamaktan mutluluk duydum. Kültürleri birbirine yakın olan her iki ilin idarecilerinin zaman zaman bir araya gelmeleri önemlidir" dedi.

Trabzon Valisi A.Celil Öz de Trabzon’da yerleşik yoğun bir Bayburtlu nüfusunun olduğuna vurgu yaparak "Çalışmalarımızdan fırsat bulup, Bayburt ilimize bir günlük bir ziyarette bulundum. Değerli valimizle bir araya gelip görüştüm. Trabzon nüfusunun önemli bir bölümü Bayburtlulardan oluşmaktadır. Adeta Trabzonlularla Bayburtlular iç içe yaşamaktadır. Kültürleri ve hayat tarzları bir birinden etkilenmiş, ticari ilişkileri gelişmiştir. Coğrafi sınırları ile de her iki il komşudur. Özellikle Trabzon halkı Bayburt mülki sınırları içerisindeki yaylaları kullanmaktadır. Her iki il arasındaki ulaşımın daha kolay yapılması amacıyla Araklı –Aydıntepe arasında yapılan Salmankaş tüneli çok önemli bir yere sahiptir. Tünel ve müştemilatı olan yollar tamamlandığında Trabzon- Bayburt arası bir, bir buçuk saate inecektir. Bu ulaşım kolaylığı hem ticareti hem de turizmi tetikleyecektir” dedi.

vali-oz.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber