Trabzon Valisinin 15 Temmuz duruşu...

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, darbe gecesinde makama çağırdığı Albaya sert sözler ile uyardığı ortaya çıktı.

Trabzon Valisinin 15 Temmuz duruşu...

Haber61 / Özel Haber / Şükrü Üçüncü

15 Temmuz’da Trabzon ValisiYücel Yavuz ile Albay Dalgıç arasındaki telefon konuşmasının tüm detaylarına Haber61.net ulaştı.

FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu hain darbe girişimi sırasında Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Tugay Komutanlığına vekaleten bakan Albay Bahadır Dalgıç arasında yaşanan gerginliği ilk Haber61.net yazıyor.
 
Hain Darbe girişimi sırasında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un makama çağırdığı Albay Dalgıç, bir süre valinin çağrısına olumsuz karşılık verdiği öğrenildi. Bunun üzerine Vali Yavuz, telefonda Bahadır Dalgıç’a, “Ben Trabzon’un baş komutanıyım, 500 bin kişi yayladan buraya iniyor. Sende valiliğe gel.”dediği ortaya çıktı.
 
İŞTE O GECE DETAYLARI!
 
Darbe girişimi sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Dalgıç, “Evde bulunduğum sırada cep telefonum çaldı. Beni arayan Tuğgeneral Ekrem Çağlar, bir an önce kışlaya gitmemi söyledi. Bende gittim. Bir süre sonra Evrak Yönetim Sisteminde bir emir geldi. Emri açtım ve kalkışma olduğunu fark ettim. Tam okumadım. Sonrasında sinirlendim. Bağlı olduğum Orgeneral’e ulaşmaya çalıştım. Bir süre sonra ulaştım, kendisine böyle bir emir var ne yapalım dedim biz katılmıyoruz diye söyledi. Bende askerimi dışarı çıkarmadan kışlada muhafaza ettim.”
 
Bu sırada Vali Yücel Yavuz’un kendisini aradığını söyleyen Dalgıç, “Vali bey beni aradı bir an önce beni makama gelmemi söyledi. Bende kendisine Orgeneral ile görüştüğümü söyledim. Gelemeyeceğimi belirttim. Vali beyde bana, “Ben Trabzon’un baş komutanıyım, 500 bin kişi yayladan buraya iniyor. Sen de valiliğe gel.”söyledi.  Burada Sahil Güvenlik, İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü var gibi sözlerde söyledi. Bende vali beye sen benim amirim değilsin 3. Ordu komutanı ile görüştüm kışladan dışarı çıkılmayacağını bana belirttiğini söyledim ve kışlada kalacağım kelimesini kullandım. Sonrasında saat 03:00 ile 04:00 sularında Valiliğe gittim. Bana oda da bulunanlar niçin gelmedim diye bakıyorlardı. Sonrasında Cumhuriyet Başsavcısı bana tutuklanacağımı söyledi. Bende Orgenerali aradım, beni tutuklayacaklar söyledim ve tutuklandım.” şeklinde anlattı.
 
Albay Bahadır Dalgıç, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam ediliyor.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler