Trabzon Valisi Yavuz'dan öğretmenler günü mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Trabzon Valisi Yavuz'dan öğretmenler günü mesajı
Trabzon Valisi Yücel Yavuz 24 kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirmektedirler." dedi.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi;
 
“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 88. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 35. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktayız.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” ifadesi gereğince, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle, ilim ve irfan ışığının aydınlığında donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirmektedirler.
 
Bilgi orijinli amansız bir güç yarışının yaşandığı günümüz dünyasında, bu yarışın galibi hiç şüphesiz ki iyi eğitilerek mücehhez kılınmış insan gücüne önem veren milletler olacaktır. Çağımız, bilişim çağıdır. Bilgiyi, teknolojiyi üretemeyen, kullanamayan toplumlar, hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasi alanda geride kalmaya mahkûmdurlar. Bu yarışta en büyük sorumluluk ve görev de öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve muteber bir millet olarak daha iyi noktalara ulaşacağımıza en ufak bir endişemiz yoktur.
 
Ülkemizin teminatı olan genç nesillerimizi üstün gayretlerle yetiştiren, hayatın her konumunda ve anında toplumun bir adım önünde olan, hep daha iyiyi hedefleyen değerli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi,problem  çözme  yeteneği gelişmiş, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, demokratik değerlere bağlı bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakabileceğine yürekten inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler