Trabzon Valisi Yavuz'dan 30 Ağustos mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Trabzon Valisi Yavuz'dan 30 Ağustos mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Yavuz me sajında şu ifadelere yer verdi;
 
“Bugün, mazisi eşsiz zaferlerle dolu milletimizin, aziz vatan toprağında verdiği çetin Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu vatanımız olarak yeniden tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 95. yıl dönümünü, birlik ve beraberlik hissiyatı içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
 
19 Mayıs 1919’da, zor şartlar ve türlü imkansızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meş’alesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır.
 
30 Ağustos 1922’de yüce milletimiz, hiçbir devletin manda ve himayesini kabul etmeyeceğini, hür yaşama iradesini hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana bir kez daha güçlü bir şekilde ilan etmiştir.
 
Bundan 95 yıl önce olduğu gibi bugün de gencinden yaşlısına tüm milletimiz, kendisini, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda engellemeye çalışan bedhahların kurduğu tuzakları, engin feraseti ve sarsılmaz duruşuyla, canını ortaya koyarak bertaraf etmektedir.
 
Milletimizin, birlik beraberliğini ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış odaklar, binlerce yıllık devlet geleneğimiz, güçlü ordumuz ve yine milletimizin yapısında ezelden beri var olan üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve kahraman milletimiz güçlü adımlarla kutlu yürüyüşüne devam edecektir.
 
 Bu duygular içerisinde; başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet  ve minnetle yad ediyor, ailelerine sabır ve metanet, gazilerimize acil şifalar dilerken 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber