Trabzon Valisi Yavuz Arap gazetecileri ağırladı

Trabzon Valisi Yavuz Arap gazetecileri ve sosyal medya uzmanları ile bir araya geldi.

Trabzon Valisi Yavuz Arap gazetecileri ağırladı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Körfez ülkelerinden Trabzon’a gelen Arap Gazeteci ve Sosyal Medya Uzmanlarını ağırladı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, DOKA ve THY işbirliğinde ilimize gelen ve bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezip ülkelerine aktarmak isteyen Suudi Arabistan, Bahreyn ve Lübnanlı gazeteci ve sosyal medya uzmanları ile Sürmene’de bir restaurantta bir araya geldi. 

19 kişilik heyetle yakından ilgilenen Vali Yavuz, “İlimizde ve ülkemizde körfez ülkelerinden çok sayıda misafirimiz var. Arap kardeşlerimizi buralarda görmekten çok mutluyuz. Çünkü onlarla geçmişten gelen tarih ve din birliğimiz var. 
Trabzon cennet ülkemizin cennet köşelerindin birisidir. Burada çok güzel bir altyapı var. Güvenlik konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. 

Bilindiği üzere ülkemiz 15 Temmuz’da darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı ama bu olay milletimizin kararlı duruşu ile anında bertaraf edildi. Çok şükür ülkemizde yaşayan hiçbir yabancı misafirimiz zarar görmedi. Milletimiz bu tür yanlış girişimlere asla prim vermez. Bu süreçte Arap dünyasından ve Müslüman toplumlardan çok büyük destek gördük. Terör sadece ülkemizin değil tüm dünyanın sorunudur. Terör olayları karşısında toplumların dayanışma içerisinde olması gerekiyor. İşte bu yüzden sizlerin buraya yaptığınız ziyaretler çok önemli. 

Turizmde özellikle son dönemlerde önemli gelişmeler oluyor. Bu bölgeye çok büyük bir ilgi var. Arap kardeşlerimiz de buraya yerleşmek ve burada yaşamak istiyorlar. Buradaki izlenimlerinizi ülkelerinize aktarmanız çok önemli. Bu noktada siz değerli medya mensuplarının yaptığı görev  son derece önemli bir yere sahiptir. 

DOKA ve THY bu anlamda çok önemli faaliyetler icra ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum.  






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber