Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan "Mevlid Kandili" mesajı

Vali Ustaoğlu'ndan Mevlit Kandili mesajı.

Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan "Mevlid Kandili" mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Mevlid Kandili" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ustaoğlu, mesajında, bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği mübarek Mevlid Gecesi'ne ulaşmanın huzuru, mutluluğu ve süruru içerisinde olduklarını belirtti.

Kandillerin, Yüce Yaradan'a yürekten yakarışın, yönelişin ve gönülleri arındırmanın, kısaca insanın kendisini bilme ve bulması için fırsat oluşturduğunu kaydeden Ustaoğlu, "Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenme mevsimidir." ifadesini kullandı.

Ustaoğlu, Hz. Muhammed'in dünyaya gönderilişinin Allah tarafından bütün insanlara en büyük nimet ve lütuf olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin örnek ahlakı, yüce kitabımız Kur'an ahlakıdır. O'nun üstün ahlakı, örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği üstün değerlerin tümü bütün insanlık için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Hz. Peygamber'in her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Bu hikmetlere dayalı yaşama ölçütleri ancak bizi bir adım daha O'na ve O'nun sünnetine yaklaştırmış olur. O bizim için her şeyiyle örnektir. Baba olarak, eş olarak, öğretici olarak ve yönetici olarak örnektir."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Mevlid-i Nebi Hafta temasının "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" olarak belirlendiğini ifade eden Ustaoğlu, tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak, bu gecenin millete hayırlar getirmesini diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber