Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan Gaziler günü mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Gaziler Günü Mesajı yayınladı.

Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan Gaziler günü mesajı

Trabzon Valisi İsmail ustaoğlu, Gaziler günü vesilesiyle mesaj yayınladı.

Ustaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Gazilerimiz; milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan şanlı tarihimizin ebeԁikahramanları ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk feԁakârlığının ölümsüz ԁestanlarıԁır.

​Ülkemizin her karış toprağında, vatanını,bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın en büyük timsalleridir.           

Bugün, burada Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazilik” ve “Mareşallik” unvanının verildiği günün yıl dönümü olan Gaziler Günü'nü idrak etmenin engin duygusunu yaşamaktayız.

 ​Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmayı sürdürmektedir. Gazilerimiz, temsil ettikleri değerlerin bilinciyle vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedir.

​Yiğitlerimizin yurt içinde ve yurt dışında yazdıkları kahramanlık destanlarına her gün bir yenisini ekliyor olmalarıyla iftihar etmekteyiz. Milletimiz, bu hasletleriyle kendi ülkesini ve halkını korumanın yanında, bölgesindeki ve dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların, soydaşların umudu haline gelmiştir.

Cennet vatanımız, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en üst seviyede geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışma mecburiyetindeyiz. Bizler de bunu kendimize bir görev olarak görmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize en derin saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber